SZTE Info

Élelmiszertudományi konferencia a SZÉF-en

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hetedik alkalommal rendeztek nemzetközi élelmiszertudományi konferenciát 2006. április 20-án a Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Karán.

Délelőtt plenáris előadást tartott Bánáti Diána, a Központi Élelmiszerkutató Intézet vezetője, valamint Penke Botond a SZTE Orvosi Kémiai Intézetének professzora. Délután öt szekcióban folytatták a tudományos konzultációt a magyar és külföldi résztvevők. Az élelmiszertudomány és élelmiszer-előállítás aktuális kérdései mellett szó esett minőségbiztosításról, környezetvédelemről, agrárökonómiáról és vidékfejlesztésről is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.