SZTE Info

Sajtótájékoztató az 1956-os Emlékévről

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Kolléga!

Az 1956-os Emlékév szegedi műsorfüzetének megjelenése alkalmából sajtótájékoztatót tartunk 2006. március 23-án, csütörtökön 10 órakor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Sajtószobájában. A sajtótájékoztatón a SZTE 1956-os Emlékbizottságának elnöke ismerteti a programsorozat legjelentősebb rendezvényeit. Ekkor írják alá azt a szerződést is, amelynek keretében Szeged város támogatást nyújt a Szegedi Tudományegyetemnek a programsorozathoz.

A sajtótájékoztatón részt vesz: Dr. Botka László polgármester, Dr. Szabó Gábor rektor és Dr. Bernáth Árpád, az SZTE 1956-os Emlékbizottságának elnöke.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére feltétlenül számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.