SZTE Info

Március 15-i kitüntetések

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Március 15-e alkalmából 2006-ban a következő egyetemi polgárok kaptak magas rangú állami kitüntetést:

Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje: Dr. Lonovics János egyetemi tanár (ÁOK), Dr. Békési Imre egyetemi tanár (JGYTFK), Dr. Rácz Béla egyetemi tanár (TTK) , Dr. Szabó Imre egyetemi docens (ÁJTK)

Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje: Dr. Benedek György egyetemi tanár (ÁOK), Dr. Falkay György egyetemi tanár (GYTK), Dr. Veres József emeritus prof. (ÁJTK)

Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt: Dr. Kiricsi Imre egyetemi tanár (TTK), Dr. Erdei László egyetemi tanár (TTK), Dr. Fenyvessy József egyetemi tanár (SZÉFK)

Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt: Dr. Péter Antal egyetemi tanár (TTK)

Keczer Gabriella sajtószóvivő
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.