Bezár

Sajtóarchívum

IMG_4765

Tovább növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem a pótfelvételi eljárásban

Tovább növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem a pótfelvételi eljárásban

2021. augusztus 31.
2 perc

A 2020-as általános felvételi eljárásban felvett több, mint 6000 új hallgató mellett 428 jelentkező került be a pótfelvételi eljárás során az SZTE valamely képzésére. A gólyákat 2021. augusztus 30. és szeptember 3. között, előre egyeztetett időpontban, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra. A folyamatban lévő magyar és külföldi felvételi eljárások lezárását követően, várhatóan több mint 8000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2021 szeptemberétől az SZTE-n.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

A Szegedi Tudományegyetem képzéseire több mint 600-an jelentkeztek, közülük 428 hallgatót vett fel az intézmény. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, augusztus 8-ig jelentkezhettek az SZTE képzéseire.

 

A 2020-as adatokhoz képest több mint 40 fővel emelkedett a pótfelvételi eljárásban jelentkezők száma. A több mint 600 jelentkező közül összesen 428 hallgatót vett fel az intézmény: 253-an alap, 94-en osztatlan, 32-en mester, 49-en felsőoktatási szakképzésen kezdhetik meg tanulmányaikat. A legtöbb hallgató nappali és levelező munkarendű képzéseken kezdi meg a 2021/2022-es tanévet.

 

A legtöbb jelentkezőt az SZTE Természettudományi és Informatika Kar (TTIK) fogadja, itt több mint 100 pótfelvételis hallgató kezdheti meg tanulmányait. A TTIK képzései mellett népszerűek az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szakjai is. A legtöbb pont – összesen 436 – az általános orvos szakra kellett, de magas volt a ponthatár az informatikus-könyvtáros (435 pont), a matematika (428 pont), az osztatlan testnevelő tanár; technika-, életvitel- és gyakorlat-tanár (428 pont), a turizmus-vendéglátás (424 pont), valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök (408 pont) szakokra is.

 

A külföldi hallgatók és magyar szakirányú képzések folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően várhatóan további több mint 1500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2021 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen.

 

A gólyákat 2021. augusztus 30. és szeptember 3. között, előre egyeztetett időpontban az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra. A rendezvény nem titkolt célja, hogy az egyetemre érkezők már az első nap érezzék, Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak. A gólyák beilleszkedését az SZTE Felvettek honlapja is segíti, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.

 

A 2021-es tanévben közös képzéseket indít Békéscsabán az SZTE a Gál Ferenc Egyetemmel. A két intézmény, az élethosszig tartó tanulás jegyében, tavaly októberben írt alá stratégiai megállapodást, azzal a céllal, hogy közösen nyújtsanak a munkaerő-piaci igényekhez igazodó, magas minőségű képzéseket a már diplomával rendelkezőknek. Az SZTE Mérnöki Kar gépészmérnöki alapképzésén 4 hallgató, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar programtervező informatikus alapképzésén 7 hallgató kezdi meg tanulmányait Békéscsabán, levelező tagozaton.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek