SZTE Info

Sajtómeghívó - Nyílt nap

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt szülői értekezlettel egybekötött nyílt napjára 2020. február 8-án, szombaton 10.30-ra. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi egyetem 12 kara több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A február 8-i nyílt napon 9 és 14 óra között a továbbtanulás előtt álló fiatalok és szüleik az SZTE karait képviselő hallgatóknak tehetik fel kérdéseiket. A nyílt napon a felvételi jelentkezési lap kitöltésében is segítséget nyújtanak az SZTE munkatársai, erre azonban előzetesen kell regisztrálni. 11 órától a díszteremben szülői értekezletre várja az érdeklődőket Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, aki a jelentkezés benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a tájékozódási csatornákról és lehetőségekről, valamint a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról is beszél. A tájékoztatón bemutatkozik az SZTE Junior Akadémia.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.