SZTE Info

fbcover

Sajtóközlemény - Online Karrier Napokra várja az érdeklődőket az SZTE

Állásinterjún vehetnek részt, önéletrajzot küldhetnek be és előadásokat nézhetnek meg azok az érdeklődők, akik bekapcsolódnak az első SZTE Online Karrier Napok programjába. 2020. november 24-26. között a Szegedi Tudományegyetem CooSpace felületén várják az álláskeresőket a résztvevő cégek képviselői.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A COVID-19 járványhelyzet alakulása miatt az SZTE Karrier Napokat idén először nem az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, hanem online rendezik meg, így azon mindenki biztonságosan és kényelmesen vehet részt.


Az online esemény az egyetem CooSpace felületén valósul meg. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói jól ismerik a CooSpace-t, hiszen tanulmányaik során, kurzusaikhoz kapcsolódóan folyamatosan használják. Emellett kiemelkedő előnye, hogy az SZTE összes aktív hallgatója tagja a rendszernek, egyúttal az SZTE Online Karrier Napok színterének is. A szervezők a korábban végzett, állást kereső hallgatóknak is biztosítanak hozzáférést a CooSpace-hez.


Az álláskeresők az SZTE Online Karrier Napok főszínterében szakterület szerint csoportosítva találják majd meg a résztvevő nemzetközi és regionális cégeket, illetve mikrovállalkozások és egyéb szolgáltatók is szerepelnek a listán.


Az ajánlatokat a cég saját alszínterében tekinthetik meg a látogatók, illetve bizonyos vállalkozások esetében a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a társaság képviselőjének fórumon keresztül, beküldhetik önéletrajzukat a CooSpace-n, megnézhetik a cég előadását, online interjún vehetnek részt.


Bővebb információ az SZTE Karrier Iroda honlapján és a szervezőktől a karriernap@uniservszte.hu e-mail címen kérhető.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.