SZTE Info

Sajtómeghívó - Készségfejlesztő termeket adnak át az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara tisztelettel meghívja Önt az újonnan kialakított készségfejlesztő demonstrációs termek átadó ünnepségére 2019. október 29-én, kedden 14 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar (6726, Szeged, Temesvári körút 31.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Három újonnan kialakított, készségfejlesztő termet adnak át a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán. A 62 millió forint nagyságrendű beruházás során egy emelt szintű készségfejlesztő demonstrációs termet, egy ápolási demonstrációs termet és egy új, demonstrációs jellegű fürdőhelyiséget hoztak létre. A termeket az ápoló szakirány alap- és mesterképzésében, továbbá más, paramedikális szakirányok ápolási gyakorlatain részt vevő hallgatók oktatására használják. Az emelt szintű készségfejlesztő teremben a kiterjesztett hatáskörű ápolókat az elérhető legmodernebb körülmények között készíthetik fel a szakmával járó új feladatok megfelelő kezelésére. Ez a terem alkalmas szimulációs jellegű oktatás lebonyolítására, készségek fejlesztésére, így a valós viszonyokhoz lehető legközelebbi felkészítést biztosítják a hallgatóknak.

 

Az ünnepségre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.