Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE BTK filozófiai témájú rendezvényeire

Sajtómeghívó - SZTE BTK filozófiai témájú rendezvényeire

2018. május 15.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar tisztelettel meghívja Önt filozófia témájú rendezvényeire a 2018. május 14. és 19. közötti időszakban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018. május 14. és 16. között Somaesthetics: Between the Human Body and Beyond címen tartanak angol nyelvű tudományos tanácskozást, melyet az SZTE BTK Filozófia Tanszéke mellett az MTA SZAB Filozófiai és Történettudományi Szakbizottsága, a Magyar Filozófiai Társaság és a Pro Philosophia Szegediensi Alapítvány szervez, helyszíne: az MTA SZAB Székháza (Szeged, Somogyi u. 7.).

A nagy sikerű AudMax Esték sorozat izgalmas lezárásaként az SZTE BTK május 15-én 17 órakor a kari épületében (Szeged, Egyetem u. 2.), az Auditorium Maximumban vendégül látja Richard Shustermant, a világhírű professzort, aki Ethics and Aesthetics: From Somaesthetics to the Art of Living címmel tart előadást.

 

Az idén tízéves, az SZTE BTK Filozófia Tanszéke által szervezett A filozófia hosszú éjszakája című programot május 16-án 19 órakor a Grand Caféban (Szeged, Deák F. u. 18.) rendezik meg. A fő téma: a forradalmi ’68, amelyről majd Angyalosi Gergely, Balázs Péter, Gábor György, Gyenge Zoltán és Weiss János beszélget.

Május 17. és 18. között immár 17. alkalommal rendezi meg a Magyar Filozófiai Társaság, az SZTE BTK Filozófia Tanszéke, az SZTE KK Társadalomelméleti Gyűjtemény és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság közösen a Lábjegyzetek Platónhoz című konferenciát, melynek idei témája a polisz. A SZAB székházban tartandó harminc előadás mellett bemutatják Perecz László Ki a filozófus? Magyar filozófiatörténeti tanulmányok című könyvét, A magyar nyelvű filozófiai irodalom forrásai című könyvsorozat 15. kötetét (Kolozsvár-Szeged).

 

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Filozófiatudományi Osztálya első alkalommal tartja meg a szegedi bölcsészettudományi karon az Ütközéspontok című éves konferenciáját. A DOSZ történetében már ötéves múltú tudományos tanácskozásra idén május 18-a és 19-e között várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek