SZTE Info

Sajtómeghívó - Gazdaságtudományi Kar ösztöndíjátadó ünnepsége

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nevében tisztelettel meghívjuk az ösztöndíj átadás sajtónyilvános ünnepségére. Az ünnepség időpontja: 2018. február 23. (péntek) 15:00 óra. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, Aula

(Cím: 6722 Szeged, Kálvária sugárút 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepségen részt vesz:

Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE oktatási rektorhelyettese

Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja

Dr. Regina Gensigora, a ContiTech Rubber Industrial Kft. ügyvezetője,

Durszt Anikó, a Terra Tender Kft ügyvezetője és

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója.

 

A sajtónyilvános ünnepség témája:

Az elmúlt években már több száz szegedi közgazdászhallgató vett részt a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának ösztöndíj programjában. A legjobb eredménnyel rendelkező diákok akár teljes tanulmányi idejük alatt mentesülhetnek a költségtérítés megfizetése alól.


Az SZTE GTK hallgatói a kar által alapított ösztöndíjakon kívül vállalati és alapítványi támogatásra is pályázhatnak. 2018-ra már 31 vállalat támogatja a hallgatókat. Több vállalat, így például a ContiTech Rubber Industrial Kft. és a Terra Tender Kft. többször alapított ösztöndíjat.


2018 tavaszán 102 ösztöndíjas tanul az SZTE GTK-n. A hallgatók elektronikus felületen adhatják be pályázatukat, önéletrajzot és motivációs levelet készítenek. A tanulmányi eredményen kívül bírálati szempont lehet az ösztöndíjak odaítéléskor a szociális helyzet, az egyes szakterületek iránti érdeklődés, a nyelvtudás és a versenyeredmények is. A vállalati ösztöndíjakra pályázó hallgatókat bizottság hallgatja meg, ahol a vállalatok sokszor leendő munkatársaikat választják ki.

Az SZTE GTK-n tanuló külföldi hallgatók számára is szólnak ösztöndíjak: a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő külföldi hallgatók közül öten a GTK ösztöndíjasai.


A 2018. február 23-i rendezvényen az ösztöndíjakat elnyert hallgatók vehetik át oklevelüket a támogatók képviselőitől. Az ünnepségen köszöntőt mond az SZTE rektorhelyettese és az SZTE GTK dékánja.


A rendezvény magyar, angol és német nyelven zajlik. Tolmácsot biztosítanak a szervezők.

További kérdéseiket a kocsis.lilla@eco.u-szeged.hu e-mail címen, vagy a +36-30-479-1476 telefonszámon tehetik fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.