SZTE Info

ÖSSZEVONT EGYETEMI NYÍLT NAP

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az előző évi rendezvények népszerűsége alapján a Szegedi Tudományegyetem Összevont egyetemi nyílt napja, 2010. november 25-én csütörtökön 9-15 óráig, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kongresszusi teremben, a 9 órakor történő megnyitót követően az Országos Felsőoktatási Információs Központ munkatársa ad tájékoztatást az idei tanév felsőoktatási, jelentkezési tudnivalóiról.

Az Átriumban idén is a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálatát bemutató standokat állítunk fel, melyeknél a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és hallgatóknak tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők. A diákok pályaorientációs tanácsadáson is részt vehetnek, egyetemünk Életvezetési Tanácsadó Központja közreműködésével, tájékozódhatnak a diákéletről az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat standjánál, hasznos információkkal látják el őket a Hallgatói Szolgáltatói Iroda munkatársai, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetnél a nyelvtanulási lehetőségekről, a Szegedi Tehetségpont standjánál pedig az ösztöndíjakról érdeklődhetnek.

A fentieken túl a karok képviselői 45 perces kari tájékoztató előadás keretében nyújtanak információt a kari jelentkezés specifikumairól a TIK előadótermeiben.

Rendezvényünkre várjuk a középiskolai diákok továbbtanulását segítő igazgató, igazgatóhelyettes, osztályfőnök, szaktanár, illetve pályaválasztási tanácsadó kollégákat is, akik az itt megismert információk birtokában hatékonyabban tudják majd diákjaik továbbtanulási törekvéseit támogatni.

 

A rendezvényen való megjelenésről a diákoknak igazolást adunk ki.

 

Részletes program a csatolt dokumentumban található.


Program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.