SZTE Info

Önkiszolgáló kölcsönzés az Egyetemi Könyvtárban

 

2010. június 14-től felhasználóink saját maguk is kikölcsönözhetik a Zenei Gyűjtemény és Médiatéka kölcsönözhető dokumentumait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében meghirdetett 'Tudásdepó-Expressz' pályázaton elnyert összegből az Egyetemi Könyvtár dokumentumainak egy részét alkalmassá tette önkiszolgáló, automatikus kölcsönzésre. Ez a világszerte egyre népszerűbb rendszer egyben arra is alkalmas, hogy segítségével digitális állomány-ellenőrzés valósuljon meg.

Első lépésként egyik fontos különgyűjteményünk a Zenei Gyűjtemény állományának kölcsönözhető dokumentumait tettük alkalmassá az önkiszolgáló kölcsönzésre. A gyűjtemény használóinak kényelmét biztosítja, hogy az itt kiválasztott dokumentumokkal már nem kell a Kölcsönzőben sorban állniuk.

Az önkiszolgáló kölcsönzés menetéről bővebben honlapunkon, az alábbi url-en olvashat: http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=454&Itemid=3468

A TIOP pályázat során megvalósított egyéb fejlesztéseinkről pedig itt:

http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=383&Itemid=3446

 

További információ: Kiss Zsuzsanna 62/546-634

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.