Bezár

Sajtóarchívum

Saját forrásból duplázta az Öthalmi kollégiumának befogadóképességét a Szegedi Tudományegyetem

Saját forrásból duplázta az Öthalmi kollégiumának befogadóképességét a Szegedi Tudományegyetem

2009. október 30.
2 perc

Közel 520 millió forintos beruházás keretében újabb hatvan lakásos ötszintes épületet adtak át a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiumában 2009. október 30-án. Az egyetem saját forrásból finanszírozott fejlesztésének köszönhetően az öthalmi diákszállás az eddigi 270 fő helyett immáron 540 hallgatónak biztosít férőhelyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2009. október 30-án az egykori szovjet laktanya területén átadták a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiumának újabb teljesen rekonstruált épületét. A beruházás során az ötszintes épületben harminc 1+2 félszobás és ugyanennyi egyszobás diáklakást alakítottak ki, így a már több mint 10 éve kollégiumként működő komplexum – az eddigi 270 fő helyett – összesen 540 hallgatót képes fogadni.

A főleg első évfolyamos új lakók kényelme és komfortérzete érdekében a lakásokhoz konyha is tartozik, melyet hűtőszekrénnyel, elektromos főzőlappal és mikrohullámú sütőkkel szereltek fel, de a helyiségekhez többek között mosógép, porszívó, vasaló és internetkapcsolat is jár. A három és hat fős szobák mellett a fejlesztő cég továbbá szintenként egy 10-12 fős társalgót épített ki, elsősorban a közösségi programok, így például televíziózás céljából.

„Az 520 millió forintos átalakítást az egyetem teljes mértékben belső forrásból oldotta meg. A felújításhoz a hallgatók 300 millió forinttal járultak hozzá. Bízom benne, hogy ez a hallgatókkal való jó kapcsolatot mutatja az egyetem hallgatóbarát szemléletét igazolja vissza. Meggyőződésem, hogy a hallgatókkal való további eredményes együttműködéssel az SZTE tovább tudja folytatni a fejlesztések sorát – hangsúlyozta az ünnepélyes átadón Prof. Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora.

 

További információ:

Keczer Gabriella, sajtószóvivő Szegedi Tudományegyetem Tel.: 62-544070/4070mellék
Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek