SZTE Info

Ünnepség - az árvizi védekezésben résztvevők köszöntésére

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Május 17-én, szerdán este 7 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében az Egyetem koncertet szervez azoknak, akik az árvízi védekezésben részt vettek.

Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora és Justin Géza a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kirendeltségének vezetője az árvizi védekezésben kifejtett átlagon felüli tevékenységük elismeréseként; Szegedi Tudományegyetem emlékérmet adományoz Kozák Péternek az ATIKÖVIZIG Szegedi védvonal vezetőjének és Kesik Józsefnek az ADUVIZIG Kunszentmiklósi Szakaszmérnökség vezető helyettesének.

Polgári védelmi feladatok kiemelkedő végrehajtásáért elismerő oklevelet nyújt át az SZTE Biztonságszervezési Osztály dolgozóinak az SZTE ÁOK Karbantartási Osztály dolgozóinak és az SZTE EHÖk iroda dolgozóinak.

A Kongresszusi teremben a Storyville együttes ad koncertet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.