SZTE Info

Ünnepség - az árvizi védekezésben résztvevők köszöntésére

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Május 17-én, szerdán este 7 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében az Egyetem koncertet szervez azoknak, akik az árvízi védekezésben részt vettek.

Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora és Justin Géza a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kirendeltségének vezetője az árvizi védekezésben kifejtett átlagon felüli tevékenységük elismeréseként; Szegedi Tudományegyetem emlékérmet adományoz Kozák Péternek az ATIKÖVIZIG Szegedi védvonal vezetőjének és Kesik Józsefnek az ADUVIZIG Kunszentmiklósi Szakaszmérnökség vezető helyettesének.

Polgári védelmi feladatok kiemelkedő végrehajtásáért elismerő oklevelet nyújt át az SZTE Biztonságszervezési Osztály dolgozóinak az SZTE ÁOK Karbantartási Osztály dolgozóinak és az SZTE EHÖk iroda dolgozóinak.

A Kongresszusi teremben a Storyville együttes ad koncertet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.