SZTE Info

Sajtómeghívó - XVII. évadát kezdi a Szegedi Egyetemi Színház

A Szegedi Egyetemi Színház tisztelettel meghívja Önt és munkatársait XVII. évadáról szóló sajtótájékoztatójára 2019. október 14-én, hétfőn 11 órára. Helyszín: Szegedi Pinceszínház színházterem (6720, Szeged Dugonics tér 2.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztatón Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője, valamint a társulat tagjai vesznek részt. Az eseményen szó lesz a Szegedi Egyetemi Színház új produkcióiról és továbbjátszásairól, vendégszereplésekről, fesztiválmeghívásokról, valamint az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozóval (SZESZT) kapcsolatos tervekről.

 

Az évad részletes programját is tartalmazó meghívót csatolva küldjük. További információ kérhető Varga Norbert művészeti vezetőtől a 20/7769649-es számon, vagy a szegediegyetemiszinhaz@gmail.com címen.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.