Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Véradás a Szegedi Tudományegyetemen

Sajtómeghívó - Véradás a Szegedi Tudományegyetemen

2019. október 28.

A Szegedi Tudományegyetem és az Országos Vérellátó Szolgálat tisztelettel meghívja Önt az egyetemi véradásra 2019. október 31-én, csütörtökön 10 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Országos Vérellátó Szolgálat és az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság közös véradást szervez október 31-én, csütörtökön 9 és 17 óra között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A véradásról 10 órakor dr. Lázár Mária régióigazgató főorvos, az OVSZ Szegedi Regionális Vérellátó Központ képviseletében nyilatkozik.

 

A biztonságos magyarországi vérellátáshoz évente mintegy 400 000 egység vérre van szükség, amelyet közel 270 000 önkéntes véradó térítésmentesen biztosít. Az önkéntes véradókra szükség van, hiszen bizonyos betegségek csak vérrel gyógyíthatók, és a vér csak véradással pótolható. A biztonságos ellátáshoz átlagosan napi 1600-1800 véradóra van szükség. Az SZTE véradáson a véradóknak lehetőségük van egyéni időpont foglalására is, de e nélkül is várják a donorokat. Időpontfoglalás az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján. A véradáshoz szükséges okmányok: lakcímkártya, arcképes igazolvány és TAJ-kártya. Véradás előtt érdemes reggelizni és sok folyadékot inni. Az értékes ajándékcsomag mellett minden résztvevő véradást tanúsító karszalagot kap, amelyhez az Izometria jóvoltából egy kupon is jár.

 

A vérellátó szolgálat munkatársai a véradás után meghatározzák a donorok vércsoportját, továbbá vérüket szűrik fertőző májgyulladásra (B és C vírus), AIDS-re (HIV) és szifiliszre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek