SZTE Info

Sajtómeghívó - Közgazdászok Viadala vetélkedő az SZTE Gazdaságtudományi Karon

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar tisztelettel meghívja Önt a Közgazdászok Viadala vetélkedő sajtónyilvános megnyitójára 2019. október 25-én, pénteken 13 órára. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Informatórium (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar 20. évfordulója alkalmából, a karon működő hallgatói szervezetek kezdeményezték az első Közgazdászok Viadala vetélkedő megrendezését, amelyen egy épületben 4 város (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged) egyeteme versenyez 20 órán keresztül. A tét félmillió forint, melyet az első három helyezett csapat között osztanak szét. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar három alapszakját képviselő hallgatói szervezete, a Marketing Klub, a PSZTeam és a GM Club összefogott, hogy megvalósítsa az ország leghosszabb közgazdász vetélkedőjét, az Ökonómia Közhasznú Alapítvány és az SZTE Gazdaságtudományi Kar közreműködésével együtt.

 

A megnyitón részt vesz Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja, Dr. Révész Balázs, az SZTE GTK Üzleti Tudományok Intézetének vezetője és a KPMG Hungária Kft. képviselői.

 

További információ a marketing@eco.u-szeged.hu vagy a bundsag.eva@eco.u-szeged.hu e-mail címen kérhető.

 

A vetélkedő megnyitójára tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.