SZTE Info

Sajtómeghívó- Együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Gál Ferenc Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködési megállapodás aláírására 2019. október 8-án, kedden 13 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, rektori tárgyaló (6720, Szeged Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola közötti stratégiai együttműködés fő célkitűzése a képzés, továbbképzés és élethosszig tartó tanulás támogatása és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó, magas minőségű képzések biztosítása különös tekintettel a már aktívan dolgozó, munkahellyel rendelkező diplomások szakirányú továbbképzési igényeire. Az együttműködés közvetett, de kiemelt célja a dél-alföldi régióból való elvándorlás visszaszorítása, melynek egyik nyilvánvaló eszköze a helyben történő felsőfokú képzés biztosítása, elvándorlás nélkül is elérhető karrierlehetőségek nyitása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.