Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Öletverseny és felkészítő workshop a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

Sajtómeghívó - Öletverseny és felkészítő workshop a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

2019. szeptember 03.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara tisztelettel meghívja Önt a Hello Modern Agrárium programsorozat felkészítő workshopjára 2019. szeptember 4-én, szerdán 10 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely, Andrássy utca 15, 6800)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem a Kaposvári Egyetemmel és a Szent István Egyetemmel közösen rendezi meg a Hello Modern Agrárium programsorozatot, melynek célja, hogy a végzős középiskolások, fiatal pályaválasztók megismerjék a mezőgazdaság high-tech arcát és közelebb kerüljenek az agráriumhoz.

 

Ötletverseny, felkészítő workshop és roadshow

A szeptember 4-i felkészítő workshopon a Hódmezővásárhelyről és környékéről érkező végzős diákok Gémesi Zsolt inkubációs- és befektetési menedzser (Startup Campus, BME) segítségével megismerkedhetnek a startup világgal, azzal hogyan kell csapatban együttműködni, milyen készségek elsajátításával lehet eredményesen prezentálni és sikerre vinni egy-egy agrárinnovációs elképzelést, ötletet. Szeptember 23-án élesben, az előzőekben elsajátított készségekkel a diákok bemutatják az általuk kidolgozott projektet, majd az ötletversenyen szakmai zsűri segítségével hirdetik ki a győztes csapatokat, végül pedig szeptember 27-én az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron egy szuperdöntőben választják ki a kockázati tőkebefektetők, hogy melyik csapat kapja a fődíjat.

 

Szeptember 20-án, pénteken 8 órától a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskolában (Hódmezővásárhely, Árpád u. 8, 6800) Agrárinnovációs Roadshow várja az érdeklődőket, melynek célja, hogy a középiskolások szemléletét átformálják az agrárium kapcsán. A kiállításon érdekes és hasznos információt hallhatnak a résztvevők a modern agráriumról, látványos kivetítőkön nézhetik meg a legújabb agrárkütyüket, fejlesztéseket és interaktív formában kapnak ízelítőt milyen high-tech eszközökkel, mesterséges intelligenciával robotizálják az agráriumot.

 

A részletes programot is tartalmazó sajtóanyagot csatolva küldjük. A programsorozat valamennyi rendezvényére tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek