Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Hungarológiai Nyári Egyetem bemutató

Sajtómeghívó - Hungarológiai Nyári Egyetem bemutató

2019. július 23.

A Szegedi Tudományegyetem Hungarológia Központ tisztelettel meghívja Önt Szegedi Nyári Egyetemére 2019. július 24-én, szerdán 10 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Kari tanácsterem (6722 Szeged, Egyetem u. 2.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

19. alkalommal szervezte meg Szegedi Nyári Egyetemét az SZTE BTK Hungarológia Központ. Idén több mint 30 külföldi diák érkezett 15 országból Szegedre, hogy magyarul tanuljon a két vagy négy hetes képzésen. A nyári egyetem tematikája idén a kortárs magyar kultúra köré szerveződik, így a diákok megismerkednek napjaink magyar irodalmával, filmjeivel és zenéivel is.

 

A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.

 

A sajtótájékoztatót követően, 10 óra 30 perctől 11 óráig vágókép készíthető és külföldi diákok is válaszolnak az újságírók kérdéseire.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek