SZTE Info

Sajtómeghívó - Fül orr-gége klinika alapkőletétel

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika új épületszárnyának alapkő-letételi ünnepségére 2019. június 11-én, kedden 14 óra 30 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika épülete mögötti terület (6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 111.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kormány az 1009/2018. (II.1.) Kormányhatározatában döntött a Szegedi Tudományegyetem egyes infrastrukturális fejlesztéseinek támogatásáról, amelynek köszönhetően kétszeresére bővül, és nyugati színvonalúvá válik a szegedi fül-orr-gégészeti klinika épülete. A beruházás májusban indult: kétszer akkora műtőket, kétágyas kórtermeket és modern ambulanciát kap az intézmény, ahol egyébként több szakterületen, európai szinten is élen járó színvonalú munka folyik. A kivitelezési munkákat a magyarországi építési piac egyik meghatározó társasága, a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. végzi.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.