SZTE Info

Sajtómeghívó - Világhírű fogorvosok érkeznek Szegedre

A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Fogorvosok Egyesülete tisztelettel meghívja Önt a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című nemzetközi konferenciára 2018. május 11-én, pénteken 09:00 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi terem

(6722 Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A népbetegségnek számító fogágybetegségekről, a fogazati rendellenességekről, a foggyökér beültetés lehetőségeiről és a fogorvosi szakma legújabb kutatási eredményeiről tanácskoznak május 10-12. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Magyar Fogorvosok Egyesületének konferenciájára világhírű szakembereknek és több mint 500 résztvevő érkezik Szegedre Európából és a tengeren túlról. A konferenciát megelőző napon, május 10-én görög, svájci, izraeli és svéd fogorvos kutatók tartanak előadást a fogazati rendellenességek és a fogágybetegségek kapcsolatáról, a gyakorlati megoldásokra koncentrálva. A konferenciára a fogorvosok mellett a prevencióval foglalkozó dentálhigiénikusokat és fogászati asszisztenseket is várják: részükre május 10-én és 11-én workshopot szerveznek, melynek fő témája a prevenció és az orális egészség fejlesztése.

 

Május 11-én, délután 14 órakor adják át a Körmöczi Pályadíjat, amely azokat a fiatal kutatókat jutalmazza, akik kiemelkedő tudományos színvonalú közleményt jelentetnek meg a Magyar Fogorvosok Egyesülete folyóiratában, a Fogorvosi Szemlében. Szintén a délutáni szekcióban adják át a Bánóczy Jolán emlékérmet az MFE azon tagjának, aki kiemelkedő tudományos munkájával és szakmapolitikai, szervezői tevékenyégével hozzájárult az MFE és a hazai fogorvoslás nemzetközi elismertségéért.

 

A Magyar Fogorvosok Egyesületének kiemelt célja a szakmai kapcsolat kialakítás és ápolása más fogorvosokat tömörítő szervezetekkel. Ennek érdekében a konferencián oktatói, kutatói és hallgatói csereprogramról szóló megállapodást ír alá az MFE az Olasz Fogorvosok Egyesületével.

 

További információ és a részletes program itt elérhető: Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.