SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE BTK Magyar Könyvkiadók Napja

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar tisztelettel meghívja Önt A könyv a Gutenberg-galaxis után –

A Magyar Könyvkiadók Napja program megnyitójára 2017. október 4-én, szerdán 13:00 órai kezdettel. Helyszín: SZTE Bölcsészettudományi Kar épülete (Szeged, Egyetem u. 2.;kari konferenciaterem)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A könyv a Gutenberg-galaxis után – A Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényt első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar. Az SZTE BTK Bálint Sándor Program részeként életre hívott rendezvény célja, hogy az egyetemi közösség, a középiskolások, tanáraik és minden szegedi érdeklődő bepillantást nyerhessen a könyvkiadás és a könyvterjesztés folyamatába. A program résztvevői olyan kérdésekre kapnak választ, mint például: Hogyan módosulnak a kiadói stratégiák az olvasói szokások megváltozásával? Mennyiben és miben különbözik az eltérő közönséget megcélzó, különböző arculatú kiadók marketingtevékenysége?

 

Az egész napos programot az SZTE BTK egyfajta könyves „Gesamtkunstwerk”-nek szánja: a kerekasztal-beszélgetések és író – olvasó találkozók mellett kiállítást, könyvvásárt és könyvcserét is rendeznek. A legnevesebb magyarországi kiadók mellett két jelentős határon túli intézmény is részt vesz az eseményen.

 

A könyv a Gutenberg-galaxis után – A Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényt az SZTE BTK dékánja, Prof. Dr. Gyenge Zoltán nyitja meg. A 2017. október 4-i, egész napos rendezvénynek az SZTE BTK épülete (Szeged, Egyetem u. 2.) és a Grand Café (Szeged, Deák Ferenc u. 18.) ad otthont, a részletes program az SZTE BTK honlapján elérhető.

 

Az SZTE BTK Bálint Sándor Programjának egésze az intézmény és az egyetemet befogadó Szeged polgárainak kapcsolatát tervezi a korábbiaknál szorosabbra fűzni.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.