Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE BTK Magyar Könyvkiadók Napja

Sajtómeghívó - SZTE BTK Magyar Könyvkiadók Napja

2017. október 02.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar tisztelettel meghívja Önt A könyv a Gutenberg-galaxis után –

A Magyar Könyvkiadók Napja program megnyitójára 2017. október 4-én, szerdán 13:00 órai kezdettel. Helyszín: SZTE Bölcsészettudományi Kar épülete (Szeged, Egyetem u. 2.;kari konferenciaterem)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A könyv a Gutenberg-galaxis után – A Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényt első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar. Az SZTE BTK Bálint Sándor Program részeként életre hívott rendezvény célja, hogy az egyetemi közösség, a középiskolások, tanáraik és minden szegedi érdeklődő bepillantást nyerhessen a könyvkiadás és a könyvterjesztés folyamatába. A program résztvevői olyan kérdésekre kapnak választ, mint például: Hogyan módosulnak a kiadói stratégiák az olvasói szokások megváltozásával? Mennyiben és miben különbözik az eltérő közönséget megcélzó, különböző arculatú kiadók marketingtevékenysége?

 

Az egész napos programot az SZTE BTK egyfajta könyves „Gesamtkunstwerk”-nek szánja: a kerekasztal-beszélgetések és író – olvasó találkozók mellett kiállítást, könyvvásárt és könyvcserét is rendeznek. A legnevesebb magyarországi kiadók mellett két jelentős határon túli intézmény is részt vesz az eseményen.

 

A könyv a Gutenberg-galaxis után – A Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényt az SZTE BTK dékánja, Prof. Dr. Gyenge Zoltán nyitja meg. A 2017. október 4-i, egész napos rendezvénynek az SZTE BTK épülete (Szeged, Egyetem u. 2.) és a Grand Café (Szeged, Deák Ferenc u. 18.) ad otthont, a részletes program az SZTE BTK honlapján elérhető.

 

Az SZTE BTK Bálint Sándor Programjának egésze az intézmény és az egyetemet befogadó Szeged polgárainak kapcsolatát tervezi a korábbiaknál szorosabbra fűzni.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek