SZTE Info

Sajtómeghívó - Menedzsment innovációk a businessben és a non-businessben

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nevében tisztelettel meghívjuk a Menedzsment innovációk a businessben és a non-businessben című konferencia megnyitójára és plenáris előadásaira.

 

Időpont: 2013. november 28. (csütörtök) 11:45 – 13:30

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aula

(Cím: 6722 Szeged, Kálvária sugárút 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A plenáris előadások témája:

 

Prof. Dr. Szabó Gábor: Megnyitó

Prof. Dr. Chikán Attila (Budapesti Corvinus Egyetem): A vállalati versenyképesség alakulásának tényezői

Prof Dr. Farkas Ferenc (Pécsi Tudományegyetem): A non-business menedzsment kihívásai napjainkban

Prof. Dr. Szintay István (Miskolci Egyetem): Innovatív szervezetek, szervezetek határok nélkül

 

A konferencia célja a vállalatok, üzleti és non-business szervezetek menedzselésében bekövetkező innovációk, innovatív trendek áttekintése, az e témakörben született kutatások eredményeinek megvitatása egy hagyományosan jó hangulatú szegedi konferencia keretében.

A szervezetek menedzsmentjéről alkotott gondolatok, különböző szemléletek radikális átalakuláson mentek át az elmúlt 20 évben, mely átalakulásokat a világgazdazdasági válság nem csupán felgyorsította, hanem sok területen gyökeresen új irányvonalakkal is gazdagította. E változások közepette átalakult a szervezetről, a versenyről vagy az egyes gazdálkodási területekről alkotott képünk nem csupán a business szférában, hanem az azzal tevékenységi szinten összefonódó, esetenként markáns önálló identitást öltő non-business szférában is. E változások áttekintése, tapasztalataink megvitatása egyben kiváló alkalmat teremt az e területtel foglalkozó kutatók, szakemberek találkozására, további együttműködéseink fejlesztésére.

A megnyitó előtt, 11:45-kor a sajtó képviselőinek interjúlehetőséget biztosítunk.

További kérdéseiket Kazár Klára tanársegédnek a konferencia@eco.u-szeged.hu címen tehetik fel, interjúigényüket is ezen az elérhetőségen jelezhetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.