SZTE Info

Sajtómeghívó a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ átszervezése kapcsán tartandó sajtótájékoztatóra

Ideje: 2013. június 28. (péntek) 10:30

Helye: SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Könyvtár (6725 Szeged, Korányi fasor 14-15)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ átszervezése kapcsán tartandó sajtótájékoztatóra.


A tájékoztatót tartja:

Prof. Dr. Katona Márta megbízott tansézkvezető egyetemi tanár

Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens


Külön interjúk készítésére sem a sajtótájékoztatót megelőzően és azt követően sem tudunk lehetőséget biztosítani.

Részvételi szándékát a hegedus.mariann@med.u-szeged.hu e-mail címet szíveskedjen jelezni.


Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk.


A hivatalos meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.