SZTE Info

Angol nyelvű, Európai Uniós diploma szerezhető a Szegedi Tudományegyetemen

Az egész világon ismert és elismert angol nyelvű, az Európai Bizottság által is jóváhagyott oklevelet kaphatnak a Szegedi Tudományegyetem minőségügyi- és élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser szakon végzett hallgatói. Az erről szóló felhatalmazást 2009. november 12-én adta át a kar vezetőinek Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Bizottság Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Európai Minőségügyi Szervezet brüsszeli diplomáját vehetik majd kézbe a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar (SZTE MK) szakmérnökei annak az oklevélnek köszönhetően, amelyet 2009. november 12-én adott át a kar dékánjának Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Bizottság Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke. Mindez egy igen szigorú európai akkreditációs eljárás megkoronázása, amely alapján az intézmény felhatalmazást kap arra, hogy a minőségügyi- és élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser szakon végzett hallgatói az egyetemi diploma mellett automatikusan – minden külön vizsga nélkül – egy angol nyelvű, az Európai Bizottság által is jóváhagyott oklevelet kaphatnak.
„A minőségügyi rendszermenedzser szakirányú továbbképzési szak keretén belül, illetve közvetlenül azt követően megszerezhető a minőségügyi- élelmiszerbiztonsági, valamint a környezeti rendszermenedzser oklevél is. A költségtérítéses, négy féléves képzés 2010. februárban indul és a munkaerőpiacon előnyt jelenthet a műszaki, agrár, jogi és gazdasági szakembereknek is, hiszen az Európai Unióban is elismert versenyképes diplomát szerezhetnek” – fűzi hozzá Dr. Véha Antal, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar dékánja.
A minőségügyi rendszermenedzser képzés 2010 februárjában indul, a szakirányú továbbképzésre az SZTE MK Tanulmányi Osztályán igényelhető űrlap kitöltésével és leadásával lehet jelentkezni.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.