Bezár

Sajtóarchívum

Angol nyelvű, Európai Uniós diploma szerezhető a Szegedi Tudományegyetemen

Angol nyelvű, Európai Uniós diploma szerezhető a Szegedi Tudományegyetemen

2009. november 12.

Az egész világon ismert és elismert angol nyelvű, az Európai Bizottság által is jóváhagyott oklevelet kaphatnak a Szegedi Tudományegyetem minőségügyi- és élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser szakon végzett hallgatói. Az erről szóló felhatalmazást 2009. november 12-én adta át a kar vezetőinek Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Bizottság Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Európai Minőségügyi Szervezet brüsszeli diplomáját vehetik majd kézbe a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar (SZTE MK) szakmérnökei annak az oklevélnek köszönhetően, amelyet 2009. november 12-én adott át a kar dékánjának Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Bizottság Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke. Mindez egy igen szigorú európai akkreditációs eljárás megkoronázása, amely alapján az intézmény felhatalmazást kap arra, hogy a minőségügyi- és élelmiszerbiztonsági rendszermenedzser szakon végzett hallgatói az egyetemi diploma mellett automatikusan – minden külön vizsga nélkül – egy angol nyelvű, az Európai Bizottság által is jóváhagyott oklevelet kaphatnak.
„A minőségügyi rendszermenedzser szakirányú továbbképzési szak keretén belül, illetve közvetlenül azt követően megszerezhető a minőségügyi- élelmiszerbiztonsági, valamint a környezeti rendszermenedzser oklevél is. A költségtérítéses, négy féléves képzés 2010. februárban indul és a munkaerőpiacon előnyt jelenthet a műszaki, agrár, jogi és gazdasági szakembereknek is, hiszen az Európai Unióban is elismert versenyképes diplomát szerezhetnek” – fűzi hozzá Dr. Véha Antal, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar dékánja.
A minőségügyi rendszermenedzser képzés 2010 februárjában indul, a szakirányú továbbképzésre az SZTE MK Tanulmányi Osztályán igényelhető űrlap kitöltésével és leadásával lehet jelentkezni.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek