Bezár

SZTE Magazin

Alma Mater Magazin

1 2 

foto-Revesz_Robert

2022. szeptember 05.

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Nagy Gábort, a makói József Attila Múzeum néprajzkutatóját, népzenészt és fotográfust, egyetemünk egykori hallgatóját. A kutató eddigi életművében rendkívül fontos szerepet játszott a dél-alföldi pásztorkultúra, amit a már számos kiállításon láthatott fotóin keresztül is bemutat. A népi kultúra, néptánc és népzene már nagyon fiatalon magával ragadták, és jelenleg egyike azon keveseknek a Kárpát-medencében, akik tudnak bőrdudán játszani.

nekemazegyetem_1

2022. augusztus 15.

Lázban tartja a tudományos világot az emberiség történelmének eddigi legfejlettebb űrtávcsővének üzembe állása, amelynek adataival való kutatásra a Szegedi Tudományegyetem is nyert pályázati időt. A James Webb-űrteleszkóp válaszokat adhat többek közt a galaxisok keletkezéseinek kérdéseire és az exobolygókutatás problémáira is; az űreszköz első, lenyűgöző fotóit nemrég közzétette a NASA. A témáról Gáspár Andrással, az SZTE egykori csillagász hallgatójával, az Arizoniai Egyetem munkatársával beszélgettünk.

IMG_2958ny

2022. május 18.

Milyen gyakorlati haszna lehet a tudományos ismeretterjesztésnek? Mit gondol egy csillagász professzor az ufóészlelésekről és az asztrológiáról? Reális célokat tűzött-e ki Elon Musk a SpaceX projekttel? Kiss László akadémikussal, a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatójával és jelenlegi oktatójával többek közt ezekről a kérdésekről is beszélgettünk interjúnkban.

a_honap_alma_mater_tagja_3_1

2022. április 01.

A Hónap Alma Mater Tagja márciusban: Hatvany Viktória, a JATE munkaügyi kapcsolatok öregdiákja.

fhwj

2022. március 01.

Csányi Mónika és Ézsiás Tamás a Mondolo Egyesület alapítói. Akik gyakran róják Szeged utcáit, azoknak biztosan feltűntek már a SZETÁV fűtőműveit díszítő impozáns alkotások, amik madarakat, méheket és más, biodiverzitást hangsúlyozó állatokat, növényeket ábrázolnak. Cikkünkből kiderül, mi köze Február Hónap Alma Mater tagjainak a képekhez.

a_honap_alma_mater_tagja_1

2022. január 31.

Milyen szerepe lehet az életmódnak az idegrendszeri betegségek kialakulásában? Mik a leggyakoribb tévhitek a területen? Hogyan telnek egy agysebész hétköznapjai, és mi lehet a legnehezebb és legszebb dolog a munkájában? Alumnusunkkal, dr. Kis Dáviddal készített interjúnkban többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettünk.

weboldal_nyito_huszti

2021. november 02.

„Elemi iskolás korunk óta ismerjük egymást. Mindketten reformátusok vagyunk, s együtt jártunk Biblia órákra, a Honvéd téri templomba, Balatonszárszóra konferenciákra…” – mesélte egymást kiegészítve az egykori bölcsész és vegyész hallgató, dr. Tandori Károlyné Csetri Mária és Dr. Tóth Béláné dr. Huszti Zsuzsanna. A két ’56-os egyetemistával a MEFESZ 65. születésnapján találkoztunk. Kettőjük közül most ismerkedjen meg ön is Huszti Zsuzsannával a Hónap Alma Mater tagja portré-sorozatunkban!

mknyit

2021. október 20.

2021. október 8-án az Alumni Mentorprogram Nyitó rendezvényén a jelenlévő régi mentorok részvételével megalakult az SZTE Alumni Mentor Klub. A Klub keretet teremt a mentorok számára az egymás közötti tapasztalatcserére, fejlődésre és együttműködésekre.

Copy_of_Alumni_Uni

2021. október 04.

A jó tanár a hallgatók figyelméért a Netflixszel és a Facebookkal is versenyez, véli az Év Fiatal Oktatója Elismerő Oklevéllel kitüntetett Dr. Prónay Szabolcs. Egyetemünk öregdiákjával, az SZTE GTK oktatójával a tanításban megjelenő marketing szemléletről, a pályaválasztás rögös útjáról és az értékátadás fontosságáról beszélgettünk.

ttszrse_nyito

2021. szeptember 13.

A sikerhez gyakran rögös út vezet. Erre élő példa Dr. Tánczos Tamás, aki elsőre egyetlen ponttal maradt le az SZTE felvételijén az orvosi karról. A következő évben bejutott, majd ledoktorált, ma pedig az SZTE Szent-Györgyi Albert Betegellátó Központban dolgozik, nemzetközi színvonalú labort vezet és az élvonalbeli szegedi röplabda klub csapatorvosa.

aknyito

2021. augusztus 13.

15 éve került kapcsolatba a Szegedi Tudományegyetemmel Asztalos Kata. A korábbi OTDK győztes hallgató mára oktatóvá vált, aki az egyetemi tehetségek gondozásáért is sokat tesz új munkakörében. Január óta ugyanis ő a Mathias Corvinus Collegium szegedi képviselet-vezetője. Karrierje, tudományos és oktatói sikerei miatt sokak példaképe lehet.

ka_ol_nyito

2021. augusztus 09.

Újabb taggal bővült a Szegedi Tudományegyetem olimpiai bajnokainak sora. Kárász Anna a kajak négyesek között lett aranyérmes Tokióban, ahol az SZTE-n végzettek közül Márton Anita és Dr. Nagy Péter is tagja volt a magyar küldöttségnek. A jelenleg is az SZTE Mérnöki Karán tanuló Nádas Bence két számban is indult.

olimpia_nyito

2021. augusztus 05.

A kajak párosok ezer méteres versenyében negyedik lett Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar hallgatója. Bence még négyes hajóban is rajthoz áll. Az SZTE korábbi hallgatói is szép eredményeket értek el, közülük Kárász Anna még éremesélyes a női kajakosok versenyében.

nyito_karasz

2021. augusztus 03.

Kárász Anna, az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakán végzett, 2015-ben. A négyszeres kajakos világbajnok, a Tokiói Olimpiára való indulás előtt néhány nappal versenysportolói életről, az egyetemről és a mentális jóllét jelentőségéről is beszélt.

weboldal_nyito_olimpikonjaink

2021. július 29.

Javában zajlik a 32. Nyári Olimpiai Játékok, amelyen több, jelenlegi vagy korábbi SZTE-s hallgató is versenyez. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatója, Nádas Bence kajak-kenuban indul, az alumnik közül Márton Anita súlylökésben, Dr. Nagy Péter pedig súlyemelésben képviseli hazánkat Tokióban.

Tandi_Flora_borito

2021. június 18.

A Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatója, Tandi Flóra hisz a fontos társadalmi ügyek megéneklésében. Szerinte a zene és az éneklés mindenre gyógyír. Tandi Flóra olyan nagyra tartott művészek kíséretében lép színpadra, mint Miklósa Erika vagy Wolf Kati. Az énekesnőt arról is kérdeztük, mit üzen a diplomázó fiataloknak.

boritonak

2021. június 16.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar egykori hallgatója, Ódor Enikő, Magyarország egyik legismertebb színésze, Szabó Győző főszereplésével készítette el vizsgafilmjét, amellyel mesterképesítést szerzett a Werk Akadémián. A nagyjából negyedórás, Dilemma című kisfilmet a nyár végén mutatják majd be.

vr_nyito

2021. május 28.

32 éve, ezen a napon nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Szegedi Vadaspark. Ebből az alkalomból kérdeztük az intézmény igazgatóját. Veprik Róbert a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott biológia-környezetvédelem szakon, majd Hódmezővásárhelyen, agrár területen képezte tovább magát. Az egyetemen szerzett tudást és kapcsolatrendszert folyamatosan hasznosítja, nemcsak a Vadasparkban, ahol 22 éve dolgozik, de legújabb szerepkörében is, a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnökeként.

Copy_of_Alumni_Uni

2021. május 26.

A Juhász Gyula Tanárképző Kar orosz-történelem szakos hallgatója volt egykor Háy János József Attila-díjas író, költő. Az SZTE alumnusával készített interjúnkban beszélgettünk pályaválasztásról, íróságról, szegedi évekről és arról is, hogy szerinte mitől lesz jó egy könyv.

sajtohir_cover

2021. május 11.

Az SZTE Alma Mater tizenegyedik alkalommal szervezte meg az Alumni Uni – Tudásműhely előadását, melyben Dr. Lengyel Balázst, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont munkatársát és Huszár Sándort, az SZTE Gazdaságtudományi Karának oktatóját látták vendégül. Az előadás mától az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján is megtekinthető.


weboldal_nyito_lovasziren

2021. április 26.

Milyen lehetett a ’80-as években, a rendszerváltó generációhoz tartozó egyetemisták élete Szegeden? Hogyan fonódik össze a kutató és a művész egy ember személyiségében? Miként gyógyít az éneklés, és mi hiányzik a ma emberének leginkább a régiek életstílusából? Az idén tavasszal Kossuth-díjjal kitüntetett Lovász Irénnel készített interjúnkban többek közt ezekről a kérdésekről is beszélgettünk.

weboldal_nyito_harangozoattila

2021. március 31.

Dr. Harangozó Attila, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese, 2021. április 1-től pedig a Kúria bírája, aki a kilencvenes évek elején a Szegedi Tudományegyetem jogi karának hallgatója volt. Kapcsolata az SZTE-vel azóta is szoros: oktatóként és az Alumni Mentorprogram mentoraként, aktívan támogatja a hallgatókat pályájuk indulásában, céljaik elérésében.

weboldal_nyito_drkarikokatalin2

2021. március 05.

Szinte személyes ismerőse lett a Szegedi Tudományegyetem óriási alumni közösségének és egész Magyarországnak a Covid-19 pandémia idején világhíressé lett dr. Karikó Katalin. Az új típusú koronavírus ellen elsőként engedélyezett vakcinák kifejlesztését megalapozó kutatóbiológus portréját nyilatkozatai alapján színesítjük 2021 márciusában.

u_szeged_borit_GraduwayImpactAward_1

2021. január 29.

A világ legkiválóbb egyetemeinek alumni hálózatait összefogó és támogató cég, a Graduway tüntette ki a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezetének munkatársait a kiemelkedően sikeres, hét éve működő Alumni Mentorprogramért és az SZTE-s hallgatóknak és öregdiákoknak nyújtott támogatásáért.

20210127_133151

2021. január 27.

Ötletes és kreativitásra ösztönző a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Magazinjának Felnőtt színező különszáma. Magyarország első, felsőoktatási intézményt bemutató kifestőkönyve ajándék, mellyel a toplistás SZTE meglepi a felvételire jelentkezőket és szüleiket, az egyetemi polgárokat és az alumnusokat. Töltsd le az SZTE honlapjáról az AMM különszámát és a 12 karú universitasról érdekességeket olvasva színezd ki a szegedi egyetemi campust!

ph_nyito

2021. január 15.

Várandóssága alatt találta ki Németh Nóra, hogy szükség lenne egy kismamáknak szóló mobil applikációra. Ez a digitális kalauz segíti a kismamákat abban, hogy felkészüljenek a baba érkezésére. A PregHello applikációban minden tudnivaló megtalálható egy helyen, hiteles szakértői forrásból. Az ingyenesen letölthető mobil alkalmazás táplálkozással kapcsolatos cikkeit édesapja, dr. Németh Miklós állította össze, aki 1978-ban szerzett biológiai-kémia szakos diplomát az SZTE jogelődjén: a József Attila Tudományegyetemen.

15_eves_cover

2020. december 22.

Idén ünnepli tizenötödik születésnapját az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezete. Az egyetem volt-és jelenlegi hallgatóit összefogó közösség országosan elismert mentorprogrammal, színvonalas rendezvénysorozatokkal, kiterjedt önkénteshálózattal és hosszútávú, gyümölcsöző céges támogatással büszkélkedhet.

weboldal_nyito_szabadosagi

2020. december 17.

„Hiszem, hogy az olvasás terápiának is kiváló. Szerintem ráadásul az egyik leghatékonyabb módja a személyiségfejlesztésnek” – vallja Szabados Ágnes, az RTL Klub híradósa, riporter, a Nincs Időm Olvasni Kihívás alapítója, irodalomterapeuta, az SZTE alumnusa.

cover

2020. december 04.

Tizenötödik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, melynek idei nyertese, a GriffSoft Informatikai Zrt. számos, az egyetemmel közösen végzett kutatás-fejlesztési projektben, duális képzésben, illetve gyakornoki programban várja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. A díjátadással, együttműködéssel, szakmai gyakorlatokkal kapcsolatban Ferenczy Imrét, a GriffSoft Informatikai Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

weboldal_nyito_penzesjanos

2020. december 02.

„Egy jó vezető fontosnak tartja, hogy a kollegái is sikeresek és boldogok legyenek a munkájukban” – véli Pénzes János, a GriffSoft Informatikai Zrt. üzletági vezetője. A Szegedi Tudományegyetemen közgazdasági programozó matematikusként végzett szakember egyike az SZTE Alma Mater presztízsdíjat nyert cégnél dolgozó SZTE-s öregdiákoknak. Interjúnkban a munkájáról, vezetői létről, karrierről beszélgettünk.

MIKULAS

2020. november 30.

Az SZTE alumnijait adománygyűjtésre, gyermekeiket versmondásra, rajzolásra hívja az SZTE Alma Mater a 2020-as Mikulás Nap alkalmából.

am_dij_cover

2020. november 25.

Az elismerést a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítéli oda, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. Az SZTE Alma Mater presztízsdíjat minden évben a tavaszi karrier napokon adják át, idén erre a pandémiás helyzet miatt nem volt lehetőség, így az első SZTE Online Karrier Napokhoz kapcsolódva vehette át az elismerést a GriffSoft Informatikai Zrt.

cover_3

2020. október 30.

Az év orvosának választották 2016-ban Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedet, az egykori szegedi orvostanhallgatót. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke egy jemeni kis faluban nőtt fel, 1996-ban diplomázott a szegedi egyetemen általános orvos szakon. Pályája során példátlan eredményeket ért el a koraszülöttmentés és a gyermekgyógyászat területein.

Nyito_Kukar

2020. október 20.

A Magyar Festészet Napja október 18. A festészet patrónusának tekintett Szent Lukács napján és az azt követő októberben 2002 óta kisebb-nagyobb rendezvényeken állítják középpontba a piktúrát. Az SZTE Rajz és Művészettörténeti Tanszék galériájának Fischer termében, Kukár István művésztanár kiállításán jártunk 2020. október 17-én.

Saarkozi_nyito

2020. október 20.

Filozófia szakon végzett az SZTE-n, a hétköznapokban reklámszövegeket, hétvégéken slam poetryt, ritkán verseket ír. Gyerekkorában költő akart lenni, mostanra Magyarország egyik legismertebb slammere, a 2019-es Slam Poetry Országos Bajnokság győztese. A következő Alumni Uni – Tudásműhely vendégével, Sárközi Richárddal beszélgettünk alkotásról, slam poetryről, irodalomról.

cover_beck_zoli

2020. október 14.

A következő Alumni Uni – Tudásműhely vendégével, Beck Zoltánnal beszélgettünk ars poeticáról, alkotásról és az alternatív zene fogalmáról. A leginkább a 30y zenekar frontembereként és énekeseként ismert Dr. Beck Zoltán a dalszövegíróként tevékenykedik, szakmai igazgatója a Zenélő Egyetemnek és számos zenei projekt alkotója, résztvevője. Az idén 20 éves 30y zenekar meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub- és fesztiváléletnek, az együttessel némileg összefonódott Beck Zoli neve ikonikusnak számít a magyar alternatív zenei szférában.

cover_1

2020. október 14.

Tudjuk-e, hogy egy átlag magyar dupla annyi energiát használ el, mint egy átlag indiai? Mit jelent az, hogy exportáljuk a kibocsájtásainkat? Mit tehetünk egyéni és kollektív szinten, hogy csökkentsük a klímakatasztrófát? Miért fontos, hogy ne engedjük 1,5 Celsius-foknál tovább a felmelegedést?

Faludy_nyito1_002

2020. október 07.

Vélhetően Faludy György dedikációját fedezték fel egy asztal hátlapján az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon lomtalanítás közben. Mi a "Faludy György itt járt" dedikáció története? Mi a valószínűsége egy "Itt járt Faludy György"-firkának? E kérdésekről az SZTE BTK Irodalomtudományi Tanszék végzős doktorandusz hallgatója, a Faludy-kutató Gál József adott beszámolót.

Kiemelt_Bodor_Attila_konyvheten

2020. szeptember 30.

Két mesekönyvét két szegedi iskola rendhagyó óráján mutatta be az SZTE biológus doktorjelöltje. Bodor Attila a 91. Ünnepi Könyvhét egyetemi rendezvényén Patás Mátyás történetéhez kötődő konyhai kísérleteket is bemutatott „Az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

ALUMNI_UNI_-_TUDASMUHELY_09.22._17_00

2020. szeptember 22.

Bő fél éve, a „műanyagmentes július” végén robbant be a magyar köztudatba Antal Éva, vagy ahogy YouTube-on jelen van, a Vászonzsákoslány. Ő és párja zero waste életmódot folytatnak, azaz nem termelnek szemetet – vagy legalábbis nem sokat, ahogy az 8 hónapos kísérletük folyamán kiderült, ennyi idő kellett ugyanis, hogy megtöltsenek egy befőttesüveget a háztartásukban termelt hulladékkal.

ALUMNI_UNI_-_TUDASMUHELY_09.22._17_00

2020. szeptember 22.

2020. Elkezdődött az évtized, amikor már biztosan nem érünk rá késlekedni, a klímaváltozással összefüggő időjárási szélsőségek a hétköznapokon is érezhetőek. Egyes hangok pánikot keltenek, mások szkeptikusak. Az Alumni Uni következő előadása arra törekszik, hogy tényszerű adatokkal, friss kutatási eredményekkel szolgáljon - globális és szegedi viszonylatban - és praktikus tanácsokat nyújtson az utca emberének "hogyan ne nyírd ki a bolygód" témában.Az Alumni Uni - Tudásműhely egyik előadójával, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék docensével, Dr. Gál Tamás városklimatológussal beszélgettünk.

ALUMNI_UNI_-_TUDASMUHELY_09.22._17_00

2020. szeptember 17.

2020. Elkezdődött az évtized, amikor már biztosan nem érünk rá késlekedni, a klímaváltozással összefüggő időjárási szélsőségek a hétköznapokon is érezhetőek. Egyes hangok pánikot keltenek, mások szkeptikusak. Az Alumni Uni következő online előadása arra törekszik, hogy tényszerű adatokkal, friss kutatási eredményekkel szolgáljon - globális és szegedi viszonylatban - és praktikus tanácsokat nyújtson az átlagos embernek: "hogyan ne nyírd ki a bolygód" témában.

cover_forditva_2

2020. szeptember 04.

1987-ben végzett matematika-fizika tanár szakon a JATÉ-n, jelenleg is az SZTE-n dolgozik egyetemi docensként. A természettudományok és a tanítás mellett életében végig jelen volt a színház is, és szentül vallja, hogy a színészet és a matematika egyáltalán nem állnak olyan távol egymástól, mint ahogyan azt az ember gondolná. Interjúnkban többek között tanításról, digitális oktatásról, tanárságról és színházról is kérdeztük Kosztolányi Józsefet.

2020_Elixir_Fesztival

2020. július 27.

Kiss Tímea a JATE angol szakján végzett 1997-ben, jelenleg egy szegedi középiskolában tanít. A tanítás mellett van még egy szenvedélye: az indiai tánc. Neki köszönhető, hogy a táncművészetek ezen különleges szegmense iránt érdeklődők Szegeden is tanulhatnak indiai táncot, hiszen már hosszú évek óta űzi és tanítja is ezt a mozgásformát városunkban. Lakott Indiában, ahol lehetősége volt elmerülni az indiai kultúra és tánc világában; interjúnk során többek között táncról, kultúrsokkról és tanításról is beszélgettünk.

Desktop4

2020. július 02.

Hogy nézne ki Szeged Szent István tere egy világjárvány, vagy akár egy atomháború után? Milyen változásokon megy keresztül a technológiába született, jövőbeli ember által újjáépített Dóm tér? - Ezekre a kérdésekre keresi a választ diplomamunkájában Omerović Martin, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Képalkotás most végzett képalkotás szakos hallgatója. Rövid interjúnkban a képek mögött lévő inspirációkról, pályaválasztásról, egyetemi létről is beszélgettünk.

Szte_Rovatfejek_konyv_MoroczK

2020. június 18.

A szegedi József Attila Tudományegyetem magyar-történelem szakja után az újságírás felé vezetett Mórocz Károly útja. A hírek szerkesztésénél azonban nem állt meg az SZTE egykori hallgatója, hanem a könyvek és mesék világába is belevetette magát. Unokája hatására született meg A négy jóbarát története című mesekönyv, melynek már készül a folytatása is – árulta el az SZTE virtuális könyvheti beszélgetés-sorozatában az SZTE alumnusa.

Szte_Rovatfejek_Almamater_tagok3_Rajztabla_1

2020. június 16.

Mindannyiuk életében kiemelt szerepet játszik a sport – nem véletlen hát, hogy az SZTE Mozdulj! versenyen elképesztő eredményeket ért el Zelei Bernadett, Révész Gábor és Egervölgyi Lilla. Az SZTE-s alumniknak és dolgozóknak szóló verseny 57 résztvevője közül magasan kiemelkedtek megtett kilométereikkel; rövid interjúinkban többek között arról is érdeklődtünk, hogyan élték meg az SZTE Mozdulj! heteit, és milyen érzésekkel viszonyulnak az általuk űzött sportokhoz.

A_honap_alma_mater_tagja_Szirtes_Edina_Mokus

2020. május 19.

Hegedűművész, énekesnő, zeneszerző Szirtes Edina Mókus, aki a komolyzenét tartja anyanyelvének, miközben improvizálva keveri a különböző stílusokat és műfajokat. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán diplomázó alkotótól azt is megkérdeztük, mit csinál, amikor nem a zenél?

Kiemelt_irotabor_sze_2004_008_pdf

2020. április 26.

Aranymosáshoz hasonlatos, ha a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő újságokat lapozgatjuk, mert a hírkövületek között ma is értékes szövegekre, fotókra bukkanhatunk. Az április 26-i „szellemi tulajdon világnapja” alkalmából 13+1 szépírói teljesítményt villantunk föl, mert novellát, tárcát, naplótöredéket… közöltek a szegedi egyetemi lapokban – anno.

Letoha_Tamas_nyito

2020. április 24.

Dr. Letoha Tamás kutatóorvosként gyógyíthatatlan betegségekre keresi az ellenszert. Cégével, a Pharmacoidea Kft.-vel Európa legnagyobb gyógyszerfejlesztési programjában vesz részt, ahol többek között Albert Osterhaus professzorral, a humán koronavírus izolálójával dolgoznak együtt. A Szegedi Tudományegyetem volt hallgatójával életpályáról, egyetemi évekről, és a koronavírussal kapcsolatos helyzetről is beszélgettünk.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek