Bezár

SZTE Magazin

olimpia_nyito

Nádas Bence, az SZTE hallgatója negyedik helyet szerzett az olimpián

Nádas Bence, az SZTE hallgatója negyedik helyet szerzett az olimpián

2021. augusztus 05.
2 perc

A kajak párosok ezer méteres versenyében negyedik lett Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar hallgatója. Bence még négyes hajóban is rajthoz áll. Az SZTE korábbi hallgatói is szép eredményeket értek el, közülük Kárász Anna még éremesélyes a női kajakosok versenyében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


ÉREM IS LEHET MÉG K-4-BEN


Nádas Bence, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatója K-2 1000 méteren, Kopasz Bálinttal lett negyedik a Tokiói Olimpián. Az önmagában is óriási eredmény értékét tovább növeli, hogy csak pár hete ültek össze és összeszokott párosokat sikerült legyőzniük.


nb_web
Nádas Bence (sapkában) nyilatkozik a televízióban a Kopasz Bálinttal elért 4. hely megszerzése után


Nádas Bence, az MVM Szeged versenyzője, a kajak négyesek 500 méteres versenyszámában is rajthoz áll a Játékokon, a már olimpiai bajnok (K-1 200 méter) Tótka Sándorral, valamint Csizmadia Kolossal és Béke Kornéllal.


A férfi K-4 500 méteres elő- és középfutamokat pénteken, a döntőt szombaton rendezik.



AZ SZTE KORÁBBI HALLGATÓI IS SIKERESEK A TOKIÓI OLIMPIÁN


Dr. Nagy Péter élete legjobb eredményét érte el a Tokiói Játékokon. Az SZTE ÁJTK alumnusa már az előző két olimpián is részt vett. Londonban 9. Rióban 10. helyen zárt.

Most azonban, egyedüli magyar súlyemelőként, hat hibátlan gyakorlatot bemutatva, 396 kg-os összesített teljesítménnyel, a 7. helyet szerezte meg.


np_web


Márton Anita súlylökésben indult, neki is ez volt a harmadik olimpiája. Az SZTE JGYPK alumnája szülés után tért vissza az élsporthoz. A pandémia miatti halasztás nem jött jókor az ő szempontjából, hiszen egy évvel ezelőtt csúcsformában lett volna. A gyógypedagógia szakon végzett atléta, csodával határos módon azonban újra fel tudott készülni és immáron anyaként is közel volt hozzá, hogy a döntőbe jusson. Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoka, aki a riói olimpiai játékokon bronzérmet nyert.


ma_web


Kárász Anna, 2015-ben a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán végzett, gazdálkodás és menedzsment szakon. Az MVM Szeged sportolója, a női kajak egyesek legrövidebb számában a 16. helyen végzett, de vár még rá a hagyományosan nagyon erős K-4 500 méter, ahol a magyar egység az olimpiai címvédő és minden világversenyen éremesélyesként állhat rajthoz.


ka_web


Kárász Anna társai a hajóban az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, a friss egyéni olimpiai ezüstérmes Csipes Tamara és az olimpiai újonc, Bodonyi Dóra lesz.

A női K-4 500 méteres elő- és középfutamokat pénteken, a döntőt szombaton rendezik.


 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotók forrása: Magyarock - Olympic Team Hungary, Facebook

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek