Bezár

SZTE Magazin

20210127_133151

Színezd ki a saját árnyalataiddal a szegedi egyetemi campust!

Színezd ki a saját árnyalataiddal a szegedi egyetemi campust!

2021. január 27.
2 perc

Ötletes és kreativitásra ösztönző a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Magazinjának Felnőtt színező különszáma. Magyarország első, felsőoktatási intézményt bemutató kifestőkönyve ajándék, mellyel a toplistás SZTE meglepi a felvételire jelentkezőket és szüleiket, az egyetemi polgárokat és az alumnusokat. Töltsd le az SZTE honlapjáról az AMM különszámát és a 12 karú universitasról érdekességeket olvasva színezd ki a szegedi egyetemi campust!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged költője, Juhász Gyula a múlt század 20-as éveiben a társaságában lévő fiatal „kócosokkal” az alsóvárosi kiskocsmából hazafelé tartva, a Dugonics téren levette kalapját és tisztelgőn Dugonics András szobra felé fordulva azt mondta: „Itt mindig úgy állok meg, mint egy oltár előtt… Ezt ti is megtehetitek…”

 

Most megtesszük! Az anekdotában említett „kócosok” utódai, az egykori, a mai és a jövendő szegedi hallgatók számára megmutatjuk, hogy a 440 éves múltú, 100 éve Szegeden befogadott magyar universitas miként változtatta egyetemi campussá a Tisza-parti várost.

 

Legendás lények – griff és szfinx – a szegedi egyetem jelképei között? Hogyan kerülheted el az UV-kaput? Hol dobog a modern szegedi egyetem szíve? Milyen hagyományokat őriz a Dóm téri zenélő óra? Hol járhatsz a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert nyomdokain? Mit tehetsz az alma materedért? Milyen érdekességekre bukkanhatsz az SZTE 12 karának központi épületébe lépve? Ezekre a kérdésekre is választ kapsz és bejárhatod a szegedi egyetemi campust, miközben kiszínezed az Alma Mater Magazin különszámát, amelyet az SZTE épületeiben és Hírportálján is megtalálsz.


Lapozgasd te is az SZTE AMM különszámát itt.


Magyarország első olyan „kifestője” ez a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó kiadvány, amely egy jubiláló felsőoktatási intézményt mutat be, miközben kreativitásra és gondolkodásra késztet. Az SZTE épületeiről készült színes fotók alapján összeállított montázsok, és a rövid történetek melletti fekete-fehér rajzok kiszínezése a gyermekkori stresszoldás kényelmét és az alkotás örömét kínálják a felnőttek számára is.

 

Az Alma Mater Magazin különszámát készítő SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság célja, hogy ezzel a kiadvánnyal is színesítse a Magyarország legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézményéhez kötődő emberek napjait. Az SZTE első „színezős kifestőkönyve” remélhetően egyaránt örömet okoz a szegedi egyetemi polgároknak, az öregdiákoknak és családtagjaiknak!

 

Mutasd meg, milyennek látod Te a világhíres szegedi universitast! Színezd ki a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó Alma Mater Magazin Felnőtt színező különszámát és vegyél részt az SZTE játékaiban!


Az Alma Mater Magazin Felnőtt színező különszáma elérhető itt.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek