KEHOP-5.4.1-16-2016-00311


kohezios_alap

 

A projekt címe: Csak közösen sikerülhet

 

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.4.1-16-2016-00311

 

A kedvezményezett neve: Szegedi Tudományegyetem

 

A szerződött támogatás összege: 4 871 102 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):
100%

A projekt megvalósítás időszaka:
2020.01.01. - 2021.09.23.

Projektmenedzser:
Dr. Bajusz János

Pénzügyi vezető:
Pálinkó Erika

Szakmai vezető:
Gyarmati László

 


A projekt tartalmának bemutatása:

A megvalósítani kívánt projekt célja legalább 500 egyetemi és városi polgár megismertetése a Szegedi Tudományegyetem energiatakarékossági, épületkorszerűsítési és megújuló energia-felhasználási eredményeivel, további célkitűzéseinek és (talán a legfontosabb) eközben szerzett tapasztalatainak bemutatása és átadása.

A projekt keretében összesen 10+3 hónapra szóló programsorozat megszervezése és lebonyolítása a cél, amelyek helyi, általános, szakma specifikus ismereteket adunk át az energiahatékonyság és megújulóenergia-felhasználás tekintetében: műszaki körbevezetések, tanácsadások, gyereknek szóló játékos programok, online felület fejlesztése okostelefonra és szakértőkkel történő konzultációs lehetőségek is szerepelnek a programpontok között.

A projekt célja, hogy az energiatakarékosság és energiahatékonyság, illetve a megújuló-energiafelhasználás területen szerzett egyetemi tapasztalatokat átadja az egyetem polgárainak, és látogatóinak egyaránt. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ infrastrukturális fejlettsége, aktív látogatószáma és az ott dolgozók jártassága a témában kiválóan alkalmassá teszi a helyszínt a projekt megvalósítására. Rövidtávú cél a régóta fennálló érdeklődés és elvárás kielégítése a központ környezettudatos működése iránt, az ehhez kötődő szakmai, üzemeltetési ismeretanyag átadása és az energiahatékonyságról, fenntartható fejlődésről és otthoni energiatakarékosságról szóló tippek, trükkök bemutatása. Hosszú távú cél pedig a környezettudatos szempontok átadása és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretanyagok beépülésének elősegítése az érdeklődők, jövőbeli döntéshozók mindennapjaiba.

Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az Egyetem fenntartója:

Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány