A pályázati projekt címe: A hagyományos PICK termékek versenyképességének javítása az élelmiszerlánc különböző lépéseinél alkalmazott innovatív megoldások segítségével
A (fő)kedvezményezett neve: PICK SZEGED Zrt.
Konzorciumi partnerek: Szegedi Tudományegyetem
Szakmai vezető: Dr. Hodúr Cecília
Projektmenedzser: Fekete Klára
Támogatás összege (Ft): 1 711 261 957 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.31
A támogatás intenzitása: 66,9557 %
Források megoszlása konzorciumi tagonként |
|||
Konzorciumi tag |
Megítélt támogatás (Ft) |
Önerő (Ft) |
Összesen (Ft) |
PICK SZEGED Zrt. |
1 026 591 585 |
844 551 540 |
1 871 143 125 |
Szegedi Tudományegyetem |
684 670 372 |
0 |
684 670 372 |
Összesen |
1 711 261 957 |
844 551 540 |
2 555 813 497 |
Projekt összefoglaló
A projekt célja a hentesáru és szárazáru gyártás kutatás-fejlesztése, új eljárástípusok kidolgozása a húsipar számára. A cél elérése érdekében fókuszba kerül a hús alapanyag víztartalom csökkentése és a füstölési eljárás fejlesztése, a penészkultúra reorganizációja, klímatechnológia optimalizálás, automatizálás, csomagolás és termékfejlesztés. A megvalósításban a hazai húsipar egyik legmeghatározóbb szereplője, a PICK SZEGED Zrt. és a méltán híres Szegedi Tudományegyetem vesz részt.
Projektmenedzsment elérhetőségei: |
cím: 6720 Szeged, Dugonics tér 13. |
Projektmenedzser: Fekete Klára Tel.: +36-62-34-3152 e-mail: fekete.klara@gmf.u-szeged.hu
|
Pénzügyi vezető: Rosu Brigitta
Tel.: +36-62-54-6976
e-mail: rosu.brigitta@gmf.u-szeged.hu |