Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Fejlesztési Projektek  --  Széchenyi 2020  --  EFOP 3.3.6-17-2017-00014
EFOP 3.3.6-17-2017-00014

A tudomány a jövő szolgálatában - természettudományos programok a SZTE Interaktív Természetismereti Tudástárábanesza_felso

Pályázat kezdete: 2017. 11. 01.


konzorcium vezető: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület


Projekt célja: A természettudományok az életünk minden egyes mozzanatában jelen vannak, melyek olykor csodálatosak tudnak lenni. A projekt során lehetőséget nyújtunk a környező iskolásoknak, hogy betekintést nyerjenek a biológia, a fizika, a földrajz, a kémia és egyéb természettudományi terület rejtelmeibe. Az iskolások a kísérleteket testközelből végig nézhetik, valamint felügyelet mellett önállóan is elvégezhetik. Így a tanulás mellett számos élménnyel gazdagodhatnak. A projekt során a természettudomány területén számos érdekes és élménydús foglalkozás kerül meghirdetésre az általános és középiskolások körében.

A természettudományos élményközpontot az SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástárban hoztuk létre, itt bonyolítjuk le a foglalkozások jelentős részét.


A pályázatot eredetileg az alábbi partnerek együtt nyújtották be:

  • Szegedi Tudományegyetem – konzorcium partner
  • Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület – konzorcium vezető

A projekt tervezésekor, mint esetleges izgalmas külső helyszínként merült fel az ELI-ALPS Kutatóközpont. Így a beadáskor megjelentek az SZTE oldalán az lézerközpont programjai is.


Projekt fizikai befejezése: 2021.01.31

Támogatás intenzitása: 100 %

 

Támogatási összeg: 300 000 000 Ft

SZTE részéről szakmai vezető: Csehó Gábor

SZTE részéről pénzügyi vezető: Szélpál Márta

SZTE részéről projektmenedzser: Márta Dorina