Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Fejlesztési Projektek  --  Interreg Central Europe  --  CE1569
CE1569

Projekt címe: Az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztése

Rövid címe: ProesperAMnet

Azonosítószáma: CE1569


interreg

10 közép-európai projektpartner együttműködésével kezdetét vette a ProsperAMnet – Az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók (Advanced Manufacturers) hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztése – elnevezésű projekt, azzal a céllal, hogy támogassa az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártókat abban, hogy sikeresek legyenek a szolgáltatási területükön. A 3 éves projekt az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.


Bővebb információ a projektről a követlező linken található: www.interreg-central.eu/prosperamnet.


A ProsperAMnet projekt fő célja két innovatív online eszköz kifejlesztése és biztosítása az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók számára, az ipari szolgáltatások értékesítésének javítása és a sikeresen exportálható szolgáltatások azonosítása érdekében. Az egyik eszköz az úgynevezett „szolgáltatásteljesítmény-figyelő”, amely meghatározza a vállalat belső húzóerejét a meglévő és új termékekkel vagy megoldásokkal kapcsolatos szolgáltatások bevezetésének, kezelésének és értékesítésének javítása érdekében. A második eszköz, a „szolgáltatás-export radar” a mesterséges intelligencia segítségével gyűjti és kivonja az adatokat az exportpiacokról. Az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók ajánlásokat kapnak a szolgáltatások exportálási esélyeiről. A projekt fenntarthatóságának biztosítása érdekében az üzleti támogató szervezetek képzésben részesülnek azért, hogy támogassák az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártókat szolgáltatáskezelési és exporttevékenységeikben. A politikai döntéshozók stratégiai cselekvési terveket és ajánlásokat kapnak a jövőbeli lehetőségekről, pl. hogy milyen intézkedéseket kell megtenni a jövőben.


A projekt időtartama: 36 hónap (2019. 04. 01. – 2022. 03. 31.)


Projekt költség (SZTE): 179.880,36 EUR melynek 85%-a ERFA vissza nem térítendő támogatás, 15%-a a magyar állam által nyújtott támogatás.


További részletek: Dr. Berend Gábor, adjunktus, SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia, e-mail: berendg@inf.u-szeged.hu

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.


FHOO
©FHOÖ


FHOO1
©FHOÖ