Az Egyetem fenntartója:
Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány
A projekt címe: A hagyományos PICK termékek versenyképességének javítása az élelmiszerlánc különböző lépéseinél alkalmazott innovatív megoldások segítségével
A projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00101
A (fő)kedvezményezett neve: PICK SZEGED Zrt.
Konzorciumi partnerek: Szegedi Tudományegyetem
A szerződött támogatás összege: 1 711 261 957 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 66,9557 %
Konzorciumi partnerek és a támogatási összeg megosztása:
Konzorciumi tag neve |
Megítélt támogatás (Ft) |
Önerő (Ft) |
Összesen (Ft) |
PICK SZEGED Zrt. |
1 026 591 585 Ft |
844 551 540 Ft |
1 871 143 125 Ft |
Szegedi Tudományegyetem |
684 670 372 Ft |
0 Ft |
684 670 372 Ft |
A projekt megvalósítás időszaka: 2017.09.01. - 2021.11.29.
Projektmenedzser: Fekete Klára
Pénzügyi vezető: Rosu Brigitta
Szakmai vezető: Dr. Hodúr Cecília
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja a hentesáru és szárazáru gyártás kutatás-fejlesztése, új eljárástípusok kidolgozása a húsipar számára. A cél elérése érdekében fókuszba kerül a hús alapanyag víztartalom csökkentése és a füstölési eljárás fejlesztése, a penészkultúra reorganizációja, klímatechnológia optimalizálás, automatizálás, csomagolás és termékfejlesztés. A megvalósításban a hazai húsipar egyik legmeghatározóbb szereplője, a PICK SZEGED Zrt. és a méltán híres Szegedi Tudományegyetem vesz részt.