Bezár

Internet

2018.

|<(1) <(2) 3 4 5 
2018. április 12.
2 perc

A Prezentációs technikák verseny Összegyetemi döntőjén a tili-toliról, a molekulaépítészetről és a gumicukorról szóló előadás is díjat kapott. Az SZTE Tehetségpont megmérettetésén a hallgatók bebizonyították, hogy érthető, sőt trendi is lehet a tudomány.

2018. április 12.
2 perc

171 hallgató, oktató és dolgozó adott vért az év 100. napján a Nagy SZTE Véradáson.

2018. április 12.
2 perc

Országos szinten tavalyhoz képest közel 2 000-rel többen, csaknem 108 ezren jelentkeztek a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Szegedi Tudományegyetemre közel 26 ezer jelentkezés érkezett több mint 13 700 jelentkezőtől. Ebből 7507-en első helyen jelölték meg az SZTE-t.

2018. április 11.
1 perc

Április 11-étől május 18-áig a város lakói és az egyetemi polgárok egyaránt részt vehetnek a több mint 200 különböző kulturális, tudományos és ismeretterjesztő rendezvényen.

2018. április 03.
2 perc

A cél, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára.

2018. április 03.
1 perc

Több mint hetven regionális és országos cég, hazai és multinacionális vállalkozás, valamint munkaerő-közvetítők részvételével rendeznek állásbörzét csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

2018. április 01.
1 perc

Több mint hárommilliárd forint kormányzati támogatásból újul meg a Zeneművészeti Kar épülete Szegeden.

2018. április 01.
2 perc

Fotókiállítással és költészet napi esttel kezdődik, és könyvritkaságok bemutatásával zárul idén az Egyetemi Tavasz. Most is lesz Vers Délben és eljön hozzánk az Arany 2000 busz is.

2018. március 31.
2 perc

Több mint 650 millió forint állami támogatásból alakítják 21. századi, modern épületté a szegedi egyetem jogi karát. A Tisza Lajos körúti épületben a hallgatók számára közösségi, impozáns teret alakítanak ki az udvar befedésével. Az új tantermek fejlett digitális eszközökkel támogatják majd a minőségi oktatást. Visszaállítják az épület városképi szempontból is jelentős kupoláját.

2018. március 29.
1 perc

A betegellátást hatékonyabbá tevő telemedicina-rendszert fejleszt a Tigra Kft. a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és más partnerekkel együtt, 1,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő uniós támogatással - tájékoztatta az SZE közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

2018. március 28.
1 perc

Biomasszát, szennyvíziszapot, és egyéb alapanyagot feldolgozó reaktorüzem prototípusát szeretné kifejleszteni a “TÁRS-95” Acélszerkezet és Gépgyártó Építőipari Kereskedelmi Kft., mások mellett az SZTE-vel közösen.

2018. március 28.
2 perc
Tizenhetedik alkalommal adták át a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány elismeréseit az egyetem arra érdemes hallgatóinak.
2018. március 22.
2 perc

Az idei versenyre az ország 14 intézményéből és a határon túlról is neveztek. 25 hallgatói csapat, összesen 68 diák érkezett, közel 30 kísérő oktatóval.

2018. március 22.
1 perc

Zenés flashmobot szerveztek tegnap, Johann Sebastian Bach születésének 333. évfordulójára Szegeden.

2018. március 21.
1 perc

Március 27-éig lehet jelentkezni a Szegedi Tudományegyetem április 5-i Állásbörze Felkészítő Napjaira.

2018. március 20.
2 perc

Ismét Nobel-, és Agy-díjas kutatókkal találkozhatnak szerdától a nemzetközileg is egyedülálló oktatási és tehetséggondozó program, a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) növendékei a Tisza-parti városban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

2018. március 20.
2 perc

Több mint hárommilliárd forint kormányzati támogatásból újítják fel az SZTE Zeneművészeti Kar épületét. A műemlék jellegű homlokzat mögött egy modern, fenntartható épületet alakítanak ki, hangversenyteremmel, vendéglakásokkal. Megoldódik a teremhiány sokéves problémája is. Az építkezés jövő nyáron kezdődhet.

2018. március 20.
2 perc

Csak az mer önfeledten mosolyogni, akinek szépek és egészségesek a fogai. Március 20-án, a szájápolás világnapján Szegeden is arra törekedtek a szakemberek, hogy nyugodt szívvel nevethessenek az emberek.

2018. március 17.
1 perc

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanára, Gárgyán Gabriella szervezésében német nyelvű videóversenyen próbálhatták ki magukat a szegedi diákok.

2018. március 17.
4 perc

Rengeteg az arab világgal kapcsolatos, több száz éve megkövesedett tévhit és klisé, különösen nálunk – mondja J. Nagy László. A szegedi történész nemrég kapott nemzetközi díjat a térség megismertetéséért.

2018. március 17.
1 perc

Szeged díszpolgárával, az SZTE Neveléstudományi Intézet egyetemi tanárával arról is beszélgettek a Szeged Televízió Szemközt című műsorában, hogy a középiskolákban gyakorlatilag nincsenek már pályakezdő tanárok.

2018. március 17.
11 perc

Indulatoktól sem mentes vita zajlik a magyarság eredetéről. Itt találták-e a honfoglalók a finnugor nyelvet, vagy ők hozták a Kárpát-medencébe? A hunok az őseink, vagy a finnugorok? A biológusok tudhatják-e, hogy a csont milyen nyelven beszélt? Ki maradjon a kaptafánál?

2018. március 16.
1 perc

Idén már tizenkilencedik alkalommal ad otthont Szeged a világ a legjobb gitárosainak. A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválra 13 országból várnak zenészeket. Most először Budapesten is lesznek rendezvények.

2018. március 16.
1 perc

Együttműködési keretmegállapodást kötött március elején az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) és a Szegedi Tudományegyetem az utóbbi székhelyén – tudatta az UNE a honlapján.

2018. március 14.
1 perc

Csongrád megye közigazgatásának 1100 éves történelmét mutatja be a ,,...hí a haza!" Ispánok és politikusok a megye szolgálatában" című tablókiállítás, ami a kormányhivatal harmadik emeletén tekinthető meg.

2018. március 14.
2 perc

Hat biológushallgatót díjaztak a Sófi Alapítvány 2018. évi tudományos ösztöndíj konferenciáján, amelynek résztvevői a cisztás fibrózis kezeléséről, idegrendszerünk, agyunk és hasnyálmirigyünk titkairól is beszéltek.

2018. március 13.
1 perc

A Tempus Közalapítványhoz beérkezett előzetes jelentkezések alapján közel kétezer külföldi fiatal érdeklődött első helyen az SZTE teljes, idegen nyelvű képzései iránt.

2018. március 12.
1 perc

Az esemény mintaszerűen pörgős volt, az idő lejártával ugyanis a hallgatókba fojtották a szót.

2018. március 10.
8 perc

A Szegedért Alapítvány idei fődíját Békési Imre nyelvész, a Szegedi Tudományegyetem professzora kapja. A 82 éves nyelvész még mindig bejár a főiskolára, tanári szobájában ott sorakoznak a polcokon tudományos kötetei.

2018. március 07.
6 perc

Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont kutatóinak segítségével igazolta egy prominens nemzetközi kutatóhálózat, hogy miként befolyásolja a fehérje-térszerkezet kialakulását a szintetizálódó fehérjealegységek felépítése. A kutatás során gépi tanulásra képes elemző algoritmussal vizsgáltak több mint 600 ezer sejtről készült mikroszkópfelvételt.

2018. március 04.
1 perc

Az SZTE Tehetségpont összesen 10 millió forint értékű ösztöndíjaira március 22-ig lehet pályázni.

2018. március 03.
3 perc

A szegedi kutatók által kifejlesztett agyi defibrillátor a nagyon közeli jövőben képes lesz automatikusan leállítani az epilepsziás rohamokat a beteg páciensekben. Az SZTE Lendület pályázatos agykutatója, Berényi Antal ötlete nyomán elindult interdiszciplináris együttműködést és fejlesztést leíró cikket a Nature Communications nevű rangos lap 2018. február 2-án közli.

2018. március 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a Linamar Hungary Zrt. és Orosháza közösen valósítanak meg egy régóta fennálló igényt. Az SZTE Mérnöki Kara gépészmérnök képzést indít Orosházán, melynek célja, hogy helyben is minőségi oktatásban részesüljenek a hallgatók.

2018. március 02.
1 perc

Hétmillió forint értékű ultrahang-berendezést kapott a szegedi gyermekklinika koraszülött intenzív osztálya. A hétmillió forint értékű berendezést a klinika Tekulics Péter A Gyermekekért Alapítványa, illetve a Korábban Érkeztem Alapítvány vásárolta meg. Előbbi a tavalyi Intenzív Aerobik Nap bevételét fordította erre a célra, utóbbi pedig a Richter Gedeon Nyrt.-től kapott 5 millió forintos támogatás egy részét.

2018. március 01.
2 perc

A Tempus Közalapítványhoz beérkezett előzetes jelentkezések alapján közel 2000 külföldi fiatal érdeklődött első helyen az SZTE teljes, idegen nyelvű képzései iránt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban. A legnépszerűbb az informatikus képzés, de a jelentkezések szinte az Egyetem teljes idegen nyelvű képzési palettáját lefedik.

2018. február 28.
2 perc

A hamarosan megnyíló American Corner Szeged a világ százötven országában jelenlévő American Spaces hálózat tagja. Az Egyesült Államok Nagykövetsége már több mint tíz éve működtet American Cornert Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Veszprémben, különböző befogadó intézményekkel együttműködve. Ezek látogatói sokszínű programok, foglalkozások és előadások segítségével ismerhetik meg az Egyesült Államokat, beleértve az ottani továbbtanulási lehetőségeket is, de a kapcsolódási pontok megtalálását segíti a könyvtár és a modern digitális eszközpark is.

2018. február 19.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemmel közösen fejleszt okosváros és okosfalu technológiákat és szolgáltatásokat a Sagemcom Magyarország Kft. A közel 2,5 milliárd forintos programban olyan eszközöket hoznak létre, amelyek lehetővé teszik az energia termelésének és fogyasztásának pontos előrejelzését, rugalmas elosztását.

2018. február 14.
1 perc

Új negyvenágyas, felnőtt és gyermek pácienseket egyaránt fogadó infektológiai központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a beruházás előkészítésére 76,2 millió forint támogatást kapott az intézmény – tájékoztatta az SZTE közkapocslati igazgatósága szerdán az MTI-t.

2018. február 14.
1 perc

Új negyvenágyas, felnőtt és gyermek pácienseket egyaránt fogadó infektológiai központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a beruházás előkészítésére 76,2 millió forint támogatást kapott az intézmény – tájékoztatta az SZTE közkapocslati igazgatósága szerdán az MTI-t.

2018. február 13.
1 perc

L. Stipkovits Erika szakpszichológusnak a párkapcsolatokról szóló, a házasság hetéhez kapcsolódó előadásával kezdődik el szerda este a Szabadegyetem-Szeged programsorozat huszonegyedik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információk Központjában - tájékoztattak az SZTE közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

2018. február 07.
2 perc

A zöldségtermesztésben különösen nagy károkat okozó baktériumok és gombák ellen találtak új baktériumtörzset a Szegedi Tudományegyetem kutatói. A szabadalommal védett törzset az USA egyik legnagyobb biokontroll készítményeket forgalmazó cége, a Certis, egy új termék előállításához hasznosítja.

2018. január 23.
1 perc

Emléktábla elhelyezésével tisztelegtek a hat évvel ezelőtti etiópiai fegyveres támadásban elhunyt útitársaik, barátaik, a Szegedi Tudományegyetem két munkatársa – Fábián Tamás geográfus és Dr. Szabad Gábor kutatóorvos – emléke előtt az Afrikából 2018. január 8-án hazatért expedíció tagjai.

2018. január 16.
1 perc

Top 3-ba került a Szegedi Tudományegyetem az Erasmus+ legfrissebb listáján. Több tízezer hallgató jár Szegedre, sokan közülük külföldiek.

2018. január 15.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem minden kara képviselteti magát a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2018. január 18-20. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "G" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az érdeklődő középiskolások első kézből kapnak választ a Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatos kérdéseikre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt.

2018. január 10.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) együttműködésben fejleszt smartcity és smartvillage technológiákat a Sagemcom Magyarország Kft. egy uniós támogatással indult 2,481 milliárd forintos projektben.

2018. január 06.
1 perc

Közös nyílt napot szervezett tegnap a szegedi Mérnöki Karon az SZTE és a Soroptimist Club Szeged.

2018. január 03.
1 perc

Megjelent a HVG és Heti Válasz felsőoktatási rangsora, ahol a legjobb vidéki gazdasági kar a Szegedi Tudományegyetemé lett.

2018. január 03.
6 perc

Rovó Lászlót választotta meg december közepén rektorjelöltnek a Szegedi Tudományegyetem szenátusa. A fül-orr-gégész professzor nyártól vezetheti a város legnagyobb munkáltatóját, ahol a következő években milliárdos fejlesztések indulnak meg. Terveiről, vezetői elképzeléseiről beszélgettünk vele fél évvel várható hivatalba lépése előtt.

2018. január 02.
1 perc

Az energiatakarékosság jegyében az elmúlt tíz napban téli szünetet tartott a Szegedi Tudományegyetem és bezárta épületei nagy részét.

2018. január 01.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Magyarországon az első, a világon a 88. legzöldebb felsőoktatási intézmény, az európai listán a 42. A GreenMetric évente végzett felmérésében az SZTE 19 hellyel javította a pozícióját, 5773 pontot ért el. A hollandiai Wageningen Egyetem 7552 ponttal áll az élen. 619 intézményt vizsgáltak, részben az intézmények által kitöltött kérdőív segítségével.

|<(1) <(2) 3 4 5 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek