Bezár

Internet

2017.

1 2 3 
2017. december 29.
2 perc

Az alapszakos végzettséggel rendelkezők 2018. február 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetemen folytatják a tanulmányaikat. Azoknak, akik vizuális kultúrával kapcsolatos képzések között keresgélnek, jó hír, hogy a Szegedi Tudományegyetem új filmtudomány mesterképzését (www.vizkult.hu/filmtudomany) is választhatják, ha az alapszakos tanulmányaik után filmmel szeretnének foglalkozni akár az elmélet területén, akár gyakorlatban.

2017. december 19.
1 perc

Négyezer felsőoktatási intézmény közül a Szegedi Tudományegyetem a harmadik helyre került a harmincéves Erasmus legfrissebb EU-toplistáján.

2017. december 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hét hallgatója fejezte be ősszel megkezdett gyakornoki munkáját a Szegedi Ítélőtáblán. Ebből az alkalomból Harangozó Attila, az ítélőtábla elnöke és Hámori Attila elnökhelyettes beszélgetett el a hallgatókkal arról, hogyan érezték magukat a bírósági közegben e három hónap alatt.

2017. december 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 52 fős szavazati jogkörrel bíró Szenátusában 41-en támogatták Rovó Lászlót, az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika 52 éves tanszékvezető egyetemi tanárát.

2017. december 14.
2 perc

A Baár-Madas Református Gimnázium diákjai végeztek a dobogó legfelső fokán Szegeden. Így ők utaznak Cambridge-be tanulmányútra.

2017. december 12.
3 perc

A C-vitamin világhírű magyar felfedezőjének özvegye nemrégiben látogatott el hazánkba és relikviákat hozott Magyarországra, majd részt vett a professzor neve által fémjelzett orvosi díj kihirdetésének ünnepélyes eseményén.

2017. december 07.
1 perc

Címlapján ajánlja az Amerikai Kémiai Társaság neves szakfolyóiratának november 30-án közzétett száma Czakó Gábor, az SZTE Kémiai Intézetének adjunktusa és Szabó István, az SZTE korábbi munkatársa cikkét.

2017. december 05.
3 perc

Komplex diagnosztikai rendszer fejlesztésébe kezdenek amely egyszerű vérminta alapján segíti a tumorok korai felismerését.

2017. november 30.
3 perc

Végzős középiskolásoknak rendezett csütörtökön nyílt napot a Tanulmányi és Információs Központban az SZTE. A nagy érdeklődéssel kísért eseményen a továbbtanulás előtt álló fiatalokat képzési kiállítás, pályaorientációs teszt és számos előadás várta.

2017. november 29.
2 perc

Új képzések és kutatások indulnak az egyetemen, emellett a Klinikai Központban orvosi készségfejlesztő központot alakítanak ki. A Szegedi Tudományegyetem több, mint 11 milliárd forint pályázati forráshoz jut hozzá, ennek nagy részét az orvoskar hasznosítja majd.

2017. november 19.
1 perc

Az egészségügyi karok szervezésében ismét megrendezik a Szent-Györgyi Napokat Szegeden. Bari Ferenc, az Általános Orvostudományi Kar dékánja a Rádió 88-nak elmondta, ez már a 24. ilyen alkalom.

2017. november 05.
1 perc

Kottakalózok címmel készített tematikus rövid rajzfilm-sorozatot egy jogászokból, zenészekből és grafikusokból összeállt csapat. A kezdeményezés célja, hogy a zeneipar iránt érdeklődő fiatalokat megismertesse az őket érintő jogi alapokkal.

2017. október 29.
3 perc

A projekt eredményeképpen két alapszak, négy mesterszak, nyolc szakirányú képzés és tizenegy rövid ciklusú képzés, tréning fejlesztése valósul meg. A képzések átalakításában az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara vállal szerepet.

2017. október 26.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem szakemberei a Széchenyi 2020 program keretében a Funkcionális Omikák Kiválósági Központ (MOLMEDEX-FUN-OMICS) című pályázat szakmai megvalósításához összesen elnyert 326,08 millió forint vissza nem térítendő támogatásból beszerzett új műszerek közül kettőt workshoppal egybekötött sajtótájékoztatón mutattak be.

2017. október 13.
3 perc

Klebelsberg Kunó munkássága nélkül nem állhatna most itt az egyetem – hangzott el a kultuszminiszter halálának 85. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésen, amelyet az Orvostudományi Szakbizottság Minker Emil Orvostörténeti Munkabizottság szervezett Szegeden.

2017. október 12.
2 perc

Kottakalózok címmel készített tematikus rövid rajzfilm sorozatot egy jogász, zenész és grafikus szakemberekből összeállt csapat. A kezdeményezés célja, hogy a zeneipar iránt érdeklődő fiatalokat megismertesse az őket érintő jogi alapokkal.

2017. október 13.
2 perc

RING 2017 a neve annak a projektnek, amelyben a Miskolci Egyetem mellett a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem, illetve a Soproni Egyetem dolgozik együtt.

2017. október 12.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem 608 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az „Új idegsejt típusok azonosítása és funkcionális jellemzése az ember és a rágcsálók agykérgében” című pályázat megvalósítására. A projekt szakmai vezetője Tamás Gábor, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Biológia Intézet Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének egyetemi tanára.

2017. október 11.
2 perc

A duális képzés fejlesztésére és egy új ösztöndíjrendszer bevezetésére is kiterjedő együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a Szegedi Tudományegyetem.

2017. október 06.
4 perc

Trócsányi László igazságügyi miniszter mondott ünnepi beszédet tegnap az SZTE Frankofón Egyetemi Központ tanévnyitóján.

2017. október 03.
1 perc

Nem mindennapi látvány, ahogy a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalának tekintélyt parancsoló épülete hamisítatlan fesztiválszínekbe öltözik: a 22. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitóján fényfestéssel ünnepeltek tegnap este.

2017. október 03.
2 perc

Közös államháztartási képzést indít a Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közgazdász hallgatók számára, az erről szóló megállapodást a napokban írták alá.

2017. szeptember 26.
2 perc

Vécsei László akadémikus azt mondta, hogy stroke, szélütés gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni, mert minden elvesztegetett percben idegsejtek milliói pusztulnak el.

2017. szeptember 25.
1 perc

Specializált gyermek sürgősségi és traumatológiai ellátórendszert alakítanak ki 11 milliárdból - öt vidéki gyermekgyógyászati központ is bekapcsolódik. A szegedi klinika évente 40 ezer ilyen esetet lát el.

2017. szeptember 23.
1 perc

Közel ezren vettek részt ma a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztálya által szervezett újraélesztési rekordkísérletben. Ezzel Szeged megdöntötte a szombathelyeik által 2015-ben felállított rekordot. A rendezvény célja a figyelemfelhívás és a laikusok oktatása volt.

2017. szeptember 21.
2 perc

Diagnosztikai és terápiás eljárásokat fejlesztő projektet indított a négy orvosképző egyetem, a cél a betegek életkörülményeinek javítása.

2017. szeptember 20.
3 perc

Uniós támogatással, 26 ipari partnerével indított közös kutatás-fejlesztési projekteket a Szegedi Tudományegyetem. Az akadémiai és vállalkozói szféra együttműködésével létrejövő tudományos eredmények gazdasági hasznosítását elősegítő programok együttes költségvetése megközelíti a 40 milliárd forintot. A projektek várható eredménye 12 - saját, vagy az ipari partnerrel közös - szabadalom, 15 know-how, szoftverek és prototípusok.

2017. szeptember 18.
2 perc

A legnagyobb kérdés eldőlt a szegedi atlétikai centrum kapcsán: a két lehetséges helyszín közül az egyetemi lett a befutó, akár jövő áprilisban elkezdődhet az építkezés.

2017. szeptember 18.
1 perc

1893. szeptember 16-á Budapesten született Szent-Györgyi Albert, aki a szegedi egyetemen izolálta az 1930-as években a C-vitamint. A Nobel-díjas tudósról a Szegedi Tudományegyetem központi épületének lépcsőjén álló szobránál emlékeztek születésnapja alkalmából.

2017. szeptember 15.
1 perc

Péntek délután több mint 130 hallgató kapta meg ünnepélyes keretek között a támogatást.

2017. szeptember 15.
2 perc

A duális képzés fejlesztésére és egy új ösztöndíjprogram bevezetésére is kiterjedő együttműködési keretszerződést kötött a makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. és a Szegedi Tudományegyetem.

2017. szeptember 15.
2 perc

A tizedik születésnapját ünneplő kar elsődleges célja a hallgatók magas fokú képzése és a betegellátásba való bekapcsolódása. 1,3 millió forintos uniós forrásból 2020-ra megújul az épületük is, amely komoly megtartó erő lehet.

2017. szeptember 14.
2 perc

A hentesáru- és szárazárugyártás új eljárásmódjainak kidolgozása érdekében indított közös kutatás-fejlesztési projektet 1,71 milliárd forintos uniós támogatással a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem.

2017. szeptember 14.
2 perc

Négy év múlva teljesen új épülete lesz a Tisza Lajos körúton az egyetem zeneművészeti karának. Ehhez kell a központi költségvetés 3 milliárdja, két év tervezés és két év építkezés.

2017. szeptember 12.
3 perc

Csongrád megye - Korszerűsítik a jogi és a zeneművészeti kar épületét, valamint összesen tízmilliárd forint jut a fül-orr-gégészeti klinikára, amely új tömböt is kap. Elkezdődik az ELI lézeres központ melletti tudományos park építkezése is.

2017. szeptember 12.
2 perc

Sajtótájékoztatón jelentette be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) két vezető tisztségviselője, Szabó Gábor rektor és Fendler Judit kancellár, hogy a következő években milyen fejlesztéseket hajtanak végre az intézményben kormányzati és uniós források segítségével. A dél-alföldi felsőoktatás zászlóshajójában úgy látják, soha nem látott fejlődés előtt állhat az SZTE.

2017. szeptember 11.
7 perc

A szegedi Horvát Melanie, „Magyarország 2014. évi ifjúsági gépíróbajnoka” idén gépírásból a 36., szövegszerkesztésből a 44. helyezést szerezte meg a berlini gépíró-világbajnokságon. A vajdasági származású lány a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerette meg a vakon gépelést. Rengeteget gyakorol, hogy tudását fejlessze, versenytársaihoz képest viszont hátránya, hogy nem használ rövidítéseket, azonban e szokásán nem is kíván változtatni.

2017. szeptember 09.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara a 2017-es őszi félévben is színes kurzuskínálattal várja a szabadidejükben tanulni, művelődni vágyókat. Jelentkezni szeptember 15-ig lehet.

2017. szeptember 09.
1 perc

Idén is lesz Kutatók Éjszakája városunkban.

2017. szeptember 08.
1 perc

Évről évre emelkedik azoknak a külföldi diákoknak a száma, akik a Stipendium Hungaricum programnak köszönhetően érkeznek az SZTE-re.

2017. szeptember 06.
1 perc

Nyilvánosságra hozta 2017/2018-as világrangsorát a Times Higher Education (THE). A brit szakfolyóirat listáján – a tavalyi évhez hasonlóan – a Szegedi Tudományegyetem a 601-800. helyen szerepel. Ezzel az eredménnyel a hazai egyetemek viszonylatában, holtversenyben a második legjobb az SZTE.

2017. szeptember 06.
1 perc

Hallgatói orientációs napot tartanak ma a Szegedi Tudományegyetemen.

2017. szeptember 05.
2 perc

A mai gyerekek beleszületnek a digitális világba. Sokszor hamarabb megértik és elsajátítják a "kütyük" kezelését, mint bármely más hétköznapi tennivalót. Örök dilemma szülőként, hogy engedjük, vagy ne engedjük. Ha igen, mennyit és mikor használja a gyerek az okos eszközöket. A most bemutatásra kerülő alkalmazást engedhetjük, de csak okosan!

2017. szeptember 04.
1 perc

Közelebb hozná a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi Kara (BTK) az intézményt a szegedi és a város környéki lakosokhoz, ezért a kar új vezetése elindította a Bálint Sándor Programot.

2017. szeptember 03.
2 perc

Országos SM Napot rendeztek Szolnokon, ahová mintegy kétszázötven beteg érkezett.

2017. szeptember 03.
1 perc

Az anyagok felületén zajló atomi szintű folyamatokat vizsgálja mintegy négyszáz kutató a Szegeden hétfőn kezdődő 33. Európai Felülettudományi Konferencián (33rd European Conference on Surface Science – ECOSS) – közölte Berkó András, a tanácskozás elnöke.

2017. szeptember 02.
2 perc

A kormány döntött arról, hogy 21 milliárd forint támogatást kap a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésére, az oktatási infrastruktúra korszerűsítésére - jelentette be az igazságügyi miniszter szombaton a felsőoktatási intézmény tanévnyitóján, írja az MTI.

2017. augusztus 31.
2 perc

Máskor nem látogatható helyszínek nyílnak meg, a természettudomány, a társadalomtudomány az élettudományok érdekes területeit ismerhetik meg, látványos előadások és laborlátogatások részesei lehetnek azok, akik részt vesznek az idei Kutatók Éjszakája Szegedi Tudományegyetem szervezte programjain Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Minden rendezvény ingyenes.

2017. augusztus 31.
2 perc

Elhatározás, politikai támogatottság és pénz kérdése, hogy jelentősen javuljanak a nem fertőző betegségek okozta halálozás mutatói.

1 2 3 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek