Bezár

Internet

American Corner Szegeden is!

American Corner Szegeden is!

2018. február 28.
2 perc

A hamarosan megnyíló American Corner Szeged a világ százötven országában jelenlévő American Spaces hálózat tagja. Az Egyesült Államok Nagykövetsége már több mint tíz éve működtet American Cornert Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Veszprémben, különböző befogadó intézményekkel együttműködve. Ezek látogatói sokszínű programok, foglalkozások és előadások segítségével ismerhetik meg az Egyesült Államokat, beleértve az ottani továbbtanulási lehetőségeket is, de a kapcsolódási pontok megtalálását segíti a könyvtár és a modern digitális eszközpark is.

A szegedi American Corner az Egyesült Államok Nagykövetsége, a Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Agóra együttműködésében jön létre. A befogadó intézmény profiljának és a Corner technikai felszereltségének köszönhetően hangsúlyosak lesznek a tudomány és technológia népszerűsítésével kapcsolatos programok. Ezek mellett helyet kapnak olyan rendszeres foglalkozások is, amelyek során a résztvevők fejleszthetik angol nyelvtudásukat és közéleti témákat vitathatnak meg, valamint számos digitális és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő tréning is várható a legkülönfélébb korcsoportok számára az iskolásoktól a céges alkalmazottakig.


Természetesen az Egyesült Államok kultúrájának bemutatása is helyet kap amerikai ünnepek és emlékhónapok kapcsán szervezett előadások és egyéb programok formájában. Mindezek mellett az American Corner középiskolásoknak és egyetemistáknak kiírt ösztöndíjakkal és amerikai továbbtanulással kapcsolatos információs központként is működik. A programok többsége angol nyelvű és mindenkinek ingyenes.


Az American Corner Szeged egy állandó nyitva tartással rendelkező helyiség lesz az Agóra harmadik emeletén, az Informatórium felett. Informatikai szempontból kiválóan felszerelt, előadótérként negyven főt tud befogadni, és kiválóan alkalmas workshopok megrendezésére is. A Corner szoros kapcsolat kialakítására törekszik a Szegedi Tudományegyetem szervezeti egységeivel, a régió általános és középiskoláival, civil szervezetekkel és vállalkozásokkal. A március 21-i megnyitóra a városba érkezik David Kostelancik, a budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője is.


Link:vtvszeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek