Bezár

Internet

Véradás az SZTE-n

Véradás az SZTE-n

2018. április 03.

A cél, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára.


Április 10-én (kedd), az év 100. napján, 10 és 17 óra között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban várják a véradókat. A Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos, hogy az egyetem polgárai tegyenek a közösségért, a városért, ahol élnek, tanulnak és dolgoznak. Éppen ezért 2018. április 10-én, az év 100. napján kísérletet tesznek arra, hogy több mint száz sikeres véradással hívják fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.


A véradók időpontot is foglalhatnak maguknak, de előzetes regisztráció nélkül is lehet vért adni – összesen 10 ágyon zajlik majd a véradás, amelyből 2 ágyat fenntartanak a regisztráció nélkül érkező véradók számára.


A véradáson részt vehet minden 18 év feletti egyetemi polgár, így a külföldi hallgatók is, amennyiben magyar TAJ- és lakcímkártyával jelentkeznek – ezt a kettőt fel kell mutatni véradáskor a személyigazolvánnyal vagy útlevéllel együtt.


A véradók értékes ajándékokat kapnak: belépőt a Szent Erzsébet Mórahalmi fürdőbe, a borháló kedvezményes kuponját, valamint SZTE-s napszemüveget. Az első 150 véradó pedig a Napfényfürdő Aquapolisz kedvezményes belépőjét is hazaviheti.


A véradónap végén, 17.15-től a résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A fődíj egy utazás, amelyet a Proko Travel ajánlott fel. Ezen kívül gazdára talál a Borháló ajándékcsomagja, pizza a Lucky Pizzériától, egy vacsora a Classic Café felajánlásában két főre.


A véradást az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem szervezi azzal a nemtitkolt céllal, hogy ezen a napon legalább 300 életet megmenthessenek.


Link: vasarhely24.com

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek