Bezár

Internet

Új infektológiai központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen

Új infektológiai központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen

2018. február 14.
1 perc

Új negyvenágyas, felnőtt és gyermek pácienseket egyaránt fogadó infektológiai központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a beruházás előkészítésére 76,2 millió forint támogatást kapott az intézmény – tájékoztatta az SZTE közkapocslati igazgatósága szerdán az MTI-t.


A közlemény szerint Szegeden egymástól távoli épületekben, külön működik a gyermekek és a felnőttek infektológiai ellátása. A kormány döntött arról, hogy a beruházás-előkészítő alapból 76,2 millió forinttal támogatja egy új, fertőző betegekkel foglalkozó, egyetemi tanszékként is működő, a járványügyi intézményekkel együttműködő központ tervezését Szegeden.

A központot a déli klinikakertben, az egykori nővérszálló épületének rekonstrukciójával vagy szükség esetén annak helyén alakítják ki. A beruházás költsége az eszközbeszerzéssel együtt 1,5 milliárd forintra tehető.

A fejlesztés – a remények szerint – költségvetési forrásból 2019 végére készülhet el – idézték a közleményben Fendler Juditot, az SZTE kancellárját.

A fertőző betegségeket okozó mikroorganizmusok ismeretével, az ilyen betegségek diagnosztizálásával és gyógyításával, illetve megelőzésével foglalkozó, a járványügyhöz kapcsolódó infrastrukturális beruházás része a szegedi egészségügyi képzések fejlesztését célzó projektnek.

Az SZTE negyvenágyasra tervezett infektológiai központjában ugyanis a fertőző betegek ellátása mellett gyakorlati oktatás is folyik majd, új, önálló egyetemi tanszéken.


Link: magyaridok.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek