Bezár

Internet

Tizenhárom országból várnak zenészeket a 19. gitárfesztiválra

Tizenhárom országból várnak zenészeket a 19. gitárfesztiválra

2018. március 16.
1 perc

Idén már tizenkilencedik alkalommal ad otthont Szeged a világ a legjobb gitárosainak. A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválra 13 országból várnak zenészeket. Most először Budapesten is lesznek rendezvények.


A fesztivált Pavlovits Dávid, gitárművész-zeneszerző alapította 1999-ben. Ő maga több, mit 30 országban lépett fel. A Szegedi Tudomány Egyetem Zeneművészeti Karának docenseként az ország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb klasszikus gitár közösségét fogja össze.


Az évek során összesen 5 kontinens 31 országából érkeztek neves művészek a fesztiválra. A rendezvény nemcsak szórakozást jelent a hangszer szerelmeseinek a legkülönfélébb stílusokban, hanem interaktív gitároktatást nyújt amatőröknek, akik elismert zenészektől tanulhatnak. A résztvevőknek továbbá izgalmas nyilvános versenyekkel és mesterkurzusokkal készülnek a szervezők.


A világ legkülönbözőbb tájairól érkező művészek hozzák el a fesztiválra színes kultúrájukat, a közönség pedig szórakozva tanulhat és tanulva szórakozhat.


Az érdeklődők több helyszínen találkozhatnak a színes programokkal a fesztiválozni vágyók: bárokban, kulturális intézményekben, templomokban vagy épp az otthoni kényelmes fotelben, az élő internetes közvetítésnek köszönhetően.


Az idei évtől a Szeged International Guitar Festival részese a EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative-nek, amely az első európai klasszikus gitárfesztivál-együttműködés.


A többéves projekt keretében Horvátországból, Finnországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Hollandiából, Montenegróból, Bulgáriából, Spanyolországból, Portugáliából, Észtországból és Bosznia-Hercegovinából érkeznek zenészek.


Ha szereti a gitármuzsikát, itt már böngészhet a programok között!


Link: szeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek