Bezár

Internet

Most már biztosan jön a tavasz, az Egyetemi Tavasz

Most már biztosan jön a tavasz, az Egyetemi Tavasz

2018. április 01.

Fotókiállítással és költészet napi esttel kezdődik, és könyvritkaságok bemutatásával zárul idén az Egyetemi Tavasz. Most is lesz Vers Délben és eljön hozzánk az Arany 2000 busz is.


A 2004-ben hagyományteremtő szándékkal létrehozott rendezvénysorozat az idén is az egyetem korábbi névadója, József Attila születésnapján, a Költészet Napján kezdődik, és több mint öt hétig tart.


A mindenki számára nyitott, nagyszabású rendezvénysorozat műsorfüzetében többek között színházi előadások, fotókiállítások, jazz-, és népzenei koncertek, táncházak, komolyzenei hangversenyek, könyv- és filmbemutatók, közönségtalálkozók, irodalmi-közéleti beszélgetések szerepelnek.


A fesztiválon – amelyet idén már tizenötödik alkalommal rendez meg a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája – az egyetem hallgatói, oktatói, dolgozói is bemutatják művészeti tehetségüket.


Az idei Egyetemi Tavasz programsorozata hivatalosan a már hagyományos Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott kiállítással és a költészet napi pódiumestekkel kezdődik április 11-én. Előtte, április 9-én, hétfőn érkezik Szegedre a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó kiállítása, az Arany 2000 busz, amely április 15-ig minden nap ingyenes látogatható.


Első alkalommal a Költészet napján délben mondanak verset idén is a Dugonics téren. A korábban nagy sikert aratott kezdeményezés keretében minden hétköznap a Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent Györgyi szobornál mond, olvas vagy ad elő verset egy-egy egyetemi vagy szegedi polgár. Az idén április 11-én Péter Lea egyetemi hallgató nyitja a sort.


Április 12-15. között pedig kiváló gitárművészeket és színes programokat hoz el a világ minden tájáról Szegedre a 19. Nemzetközi Gitárfesztivál.


A tavaszi fesztivál keretében az idén már harmadik alkalommal rendezik meg április 27-29. között a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót, hogy az egyetemi színjátszás gazdag szegedi múltjára, jelenére és jövőjére is felhívják a figyelmet.


A programsorozat – amely öt héten keresztül több mint kétszáz különféle programot kínál több tucat helyszínen Szegeden – az idén május 18-án a Somogyi-könyvtárban zárul, ahol könyvritkaságokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Emlékkönyvtár-bemutató keretében.


A programfüzetben itt böngészhet több mint kétszáz esemény között – jó válogatást!


Link: vtvszeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek