Bezár

Internet

Kétezer külföldi diák szeretne Szegeden továbbtanulni

Kétezer külföldi diák szeretne Szegeden továbbtanulni

2018. március 13.
1 perc

A Tempus Közalapítványhoz beérkezett előzetes jelentkezések alapján közel kétezer külföldi fiatal érdeklődött első helyen az SZTE teljes, idegen nyelvű képzései iránt.


A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban a legnépszerűbb az informatikus képzés, de a jelentkezések szinte az egyetem teljes idegen nyelvű képzési palettáját lefedik.


A Szegedi Tudományegyetem bővülő nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően ősztől tovább nőhet az ösztöndíjjal érkező külföldi hallgatók száma.


A legtöbb diák Pakisztánból, Jordániából és Szíriából jelentkezett.


A 2017/2018-as tanévre 3500, a 2018/2019-es tanévre több mint 5 ezer jelentkezés érkezett az egyetem valamely képzésére. Idén első helyen közel 2 ezer diák jelölte meg a szegedi universitast: 784-en PhD-, 839-en mester-, 281-en alapképzésre jelentkeztek.


A legnépszerűbbek az informatikai, a nemzetközi kapcsolatok és az orvosi képzések, de nagy számban adtak be jelentkezést a szegedi egyetem biológia-, gazdaságtudományi és bölcsészettudományi szakjaira is.

A jelentkezők mindhárom képzési szintre – alap, mester és doktori – pályáztak.


Az első helyes jelentkezések alapján a Természettudományi és Informatikai Karra 618, a Gazdaságtudományi Karra 453, a Bölcsészettudományi Karra 291, az Általános Orvostudományi Karra 157, az Állam- és Jogtudományi Karra 139 jelentkezés érkezett. A Mezőgazdasági Kart 99, a Gyógyszerésztudományi Kart 53, a Fogorvostudományi Kart 47, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kart 19, a Zeneművészeti Kart 12 hallgató jelölte meg első helyen.


Link: vtvszeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek