Bezár

Internet

Fotókiállítással indult a XV. Egyetemi Tavasz: 15 éve kezdődik a Magyar Költészet Napján

Fotókiállítással indult a XV. Egyetemi Tavasz: 15 éve kezdődik a Magyar Költészet Napján

2018. április 11.

Április 11-étől május 18-áig a város lakói és az egyetemi polgárok egyaránt részt vehetnek a több mint 200 különböző kulturális, tudományos és ismeretterjesztő rendezvényen.


Tizenöt esztendeje a magyar költészet napja az Egyetemi Tavasz kulturális programsorozatának indulását is jelenti Szegeden. Április 11-étől május 18-áig a város lakói és az egyetemi polgárok egyaránt részt vehetnek a több mint 200 különböző kulturális, tudományos és ismeretterjesztő rendezvényen.

Ünnepélyes keretek között Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese nyitotta meg szerdán este az egyetemi tavaszi kulturális fesztivált, valamint az SZTE Kulturális Iroda által kiírt egyetemi fotópályázat kiállítását. A rendezvényen Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője mondott köszöntőt, majd átadta a nyerteseknek az iroda idei pályázatainak díjait.

– Ma minden a versről szól – fogalmazott Tajti Gabriella, utalva a költészet napi eseményekre is, majd a Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó, Tóth Péter Lóránd a 113 éve született József Attila Thomas Mann üdvözlése című költeményét szavalta el.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek