Bezár

Internet

2018.

1 2 3 4 (5)> (5)>| 
2018. október 18.

Az országban egyedülálló módon felépített és csak a Szegedi Tudományegyetemen működő Alumni Mentorprogram a 2018-as őszi szemeszterben kezdi meg tizedik ciklusát, amit az SZTE Alma Mater egy egész napos programmal ünnepelt csütörtökön a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2018. október 16.

Egész napos programmal ünneplik csütörtökön, a Szegedi Tudományegyetemen működő Alumni Mentorprogram 10. ciklusát.

2018. október 16.

Magyarországon közel félmillió embernél diagnosztizáltak perifériás érszűkületet, ami elsősorban a mozgás hiánya miatt kialakuló betegség. A Zöld recept nevű rendezvény ezért a rendszeres mozgást népszerűsítette az Ady téren, amihez nem kell túl sok idő, de annál nagyobb akaraterőt kíván.

2018. október 16.


1956. október 16-án szegedi hallgatók kezdeményezték a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének (MEFESZ) megalakítását. Erről emlékeztek meg kedden az egyetemi autonómia és hallgatói önkormányzatiság napja alkalmából a Göncz Árpád sétányon lévő "56-os emlékműnél, ahol többek közt a MEFESZ, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, illetve az önkormányzat képviseletében is koszorút helyeztek el.
2018. október 15.

Egyre népszerűbb az elektronikus olvasás, nem csak a fiatalok körében. Szegedi felnőtteket kérdeztünk meg, mi a véleményük az irodalom digitalizálódásáról, veszélyben van-e a hagyományos olvasás.

2018. október 13.

Kulcskérdés, hogyan tudjuk kiszolgálni hallgatókat egészségügyi, lakhatási, sport vagy kulturális szempontból – véli a rektorhelyettes.

2018. október 13.

A koalíció, melynek a Szegedi Tudományegyetem is tagja, azzal a céllal jött létre, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön, fontos tagjává válva a nemzetközi mesterséges intelligencia közösségnek. Palkovics László miniszter hangsúlyozta, a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

2018. október 10.

Több mint félszáz kiállító vesz részt a Szegedi Tudományegyetem őszi állásbörzéjén, és még mindig a mérnököket és az informatikusokat keresik leginkább a résztvevők. A szoftverfejlesztőkért megy a legnagyobb verseny, őket szívesen látnák a verseny- és közszférában is.

2018. október 03.

Irodalom és filozófia a digitális korban címmel rendezi meg október 3. és 4. között a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. Cél, hogy a fiatalok és tanáraik, illetve minden szegedi érdeklődő bepillantást nyerjen a könyvkiadás és -terjesztés folyamatába, abba, hogyan változnak a kiadói stratégiák a digitális korban az olvasói szokások módosulásával.

2018. október 03.

Mentsünk meg együtt 300 életet! Erre kérte szerdán hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, amely immáron második alkalommal rendezett egész napos véradást az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2018. október 01.

Csákány Lóránt fotókiállításának megnyitójával megkezdődött a 23. Őszi Kulturális Fesztivál, amelyet az egyetem rektora, Rovó László ajánlott az érdeklődők figyelmébe. Este az egyetem Dugonics téri épülete különleges fényfestést kapott. A fesztivál november 10-éig több mint háromszáz programot kínál.

2018. szeptember 29.

Immár valamennyi érintett szakterület előtt lehetőség nyílt arra, hogy kidolgozza saját módszereit, tevékenységeit, amelyek segítségével a megelőzés kerülhet a napi gyakorlat fókuszába.

2018. szeptember 28.

Több száz programmal várták a Szegedi Tudományegyetem oktatói és hallgatói a tudomány iránt érdeklődőket péntek este a Kutatók Éjszakáján.

2018. szeptember 27.

Az MKB Bank tovább folytatja a tavalyi évben elindított „Kiemelt Partneri Programját”, melynek keretében a magyar gazdaság különböző területein sikerrel működő szervezetekkel köt hosszabb távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodásokat. Az idei tanévkezdéssel egy időben a Szegedi Tudományegyetem lett az MKB Bank kiemelt partnere.

2018. szeptember 25.
Rengeteg különleges programmal várja az érdeklődőket a Természettudományi és Informatikai Kar, illetve a Mérnöki Kar, szeptember 28-án. A Kutatók Éjszakáján megismerkedhetünk a feketelyukakkal, megtudhatjuk, hogyan készül a csoki télapó, milyen nyomokat hagynak a betegségek a csontokon, és megvizsgálhatjuk az X-kromoszómához kapcsolódó szemszín öröklődést is.
2018. szeptember 25.

Tizennegyedik előadását rendezik meg a Szegedi Polgári Platform a Mocsárvilágtól a Dóm térig című előadás-sorozatának: az est vendége pénteken 18 órától a szegedi dóm közösségi teremben Dux László, a Szegedi Tudományegyetem professzora lesz, aki Szent-Györgyi Albertről és intézetéről oszt meg értékes és izgalmas információkat a nagyérdeművel.

2018. szeptember 25.

Jogi kommunikációs kurzust indul a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is.

2018. szeptember 20.

Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramjában volt hallgatók mentorálnak jelenlegi SZTE-s hallgatókat. A négy hónapon át tartó program során a hallgatók elmélyíthetik az egyetemen megszerzett tudást a gyakorlatban. A jelentkezéseket szeptember 24-ig várják.

2018. szeptember 18.

A Szegedi Tudományegyetem felkérésére készítette el a 17 perces kisfilmet Magyarósi Csaba, a egyik legnépszerűbb magyar youtuber.

2018. szeptember 18.

Több mint 10 éve menedzserként dolgozik a szegedi gyermeksebész, Németh László. 15 év után tért vissza a városba, két hete ő a klinikai központ új elnöke. Elődeitől eltérően ő főállásban látja el ezt a feladatot, orvosként már nem praktizál. Mint mondta, hiányzik neki a műtő, de az ugyanúgy teljes embert kívánna, mint azok a tisztségek, amelyeket az elmúlt időszakban betöltött.

2018. szeptember 18.

A jubileumok jegyében paprikakoszorút helyezett el a 125 éve született Szent-Györgyi Albertnek az SZTE központi épülete előtti szobránál Dr. Fendler Judit kancellár és Dr. habil Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. A bensőséges ünnepségen elmondott köszöntőjében a kancellár párhuzamot vont a 90 évvel ezelőtti és a közeljövő egyetemi fejlesztései között.

2018. szeptember 17.
Volt ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat az SZTE Gazdaságtudományi karánEz a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.Megjelent: 2018.09.17. 17:52Szerző: Tégely József A Four Creation reklámügynökség négy alapítótagja közül többen is vállalati ösztöndíjban részesültek még hallgató korukban és most saját ösztöndíjjal támogatják az új tehetségeket a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. Mérföldkő ez a program életében, mivel így megjelent az első olyan vállalati partner, amelyet volt ösztöndíjasok alapítottak.
2018. szeptember 14.

Évről évre több olyan ösztöndíj talál gazdára, amelyet egykori szegedi közgazdászhallgatók alapítottak.

2018. szeptember 14.

Az SZTE Neveléstudományi Intézet és Oktatáselméleti Kutatócsoport szervezésében – augusztus 28. és szeptember 8. között – sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés. A mérés kiterjedt a hallgatók szövegértési, matematikai képességeire és tanulási stratégiájára is.

2018. szeptember 12.

Évről évre egyre több külföldi hallgató jelentkezik a Szegedi Tudományegyetemre. A 2018/2019-es tanévben több mint 1300 új hallgató kezdheti meg tanulmányait az egyetem valamely képzésén. A külföldi hallgatókat szeptember 7-én tanévnyitó ünnepségen köszöntötték.

2018. szeptember 12.

Multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására alkalmas aját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kifejlesztésre nyert pályázatot egy konzorcium. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 641,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

2018. szeptember 05.

205 külföldi cserediák választotta ebben a tanévben a Szegedi Tudományegyetemet. Tizenhét országból érkeztek hallgatók, legnépszerűbbnek az egészségügyi képzések bizonyultak.

2018. szeptember 04.

A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. Szeptember 28-án, pénteken délutántól késő éjszakáig az óvódásoktól a felnőttekig minden korosztály talál érdekes programot.

2018. szeptember 04.

Együttműködési megállapodást írt alá az MKB Bank Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem kedden az SZTE Dugonics téri központi épületében. Ennek keretében a pénzintézet kedvezményes banki csomagokat és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt az universitas munkavállalói számára.

2018. szeptember 04.

Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja avatóbeszédében úgy fogalmazott: Semmelweis Ignácnak köszönhető, hogy az összes manuális orvosszakma ott tart, ahol ma, tanai sok millió ember életét mentették meg. Az általa bevezetett gondos kézfertőtlenítés a mai napig az egyik leghasznosabb életmentő módszer a szepszis és a gyermekágyi láz megelőzésében.

2018. augusztus 31.

Szeptember 1-jével az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját bízta meg a rektor a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki feladatainak ellátásával.

2018. augusztus 30.

A magyar kötődésű Ludwig Neer 2008-ban megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel, majd a városban útjára indult a CAS Software Kft. A tízéves születésnapját csütörtökön a Tisza River hajón kisebb konferenciával ünneplő, mára 90 embert foglalkoztató cég kapcsolata az egyetemmel ma is töretlen, intenzív szerepet vállalnak a duális képzésben és kurzusokat is tartanak az SZTE-n.

2018. augusztus 30.

Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok kisfia két és fél éves volt, amikor fény derült rá, hogy teljesen siket. Hallókészülékekkel próbálkoztak, ám a végső megoldást az SZTE klinikáján biztosították számukra. Áron az első, aki Cochlear Nucleus 7 beszédprocesszort kapott.

2018. augusztus 30.

Újfajta ösztöndíjra jelentkezhetnek a Szegedi Tudományegyetem elsőéves gyógyszerészhallgatói. A felhívás célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik a középiskolai tanulmányaik során kimagasló tanulmányi eredményt értek el, és a végzettség megszerzését követően közforgalmú gyógyszertárban helyezkednek el. A pályázatokat szeptember 10-ig várják.

2018. augusztus 29.

Egykredites kurzusként indult az első évfolyamos hallgatók kompetenciamérése a TIK-ben augusztus 27-én. A mérés lezárta után objektív, személyre szabott szöveges értékelést kapnak a hallgatók az egyetemi tanulmányok sikeres elvégzéséhez szükséges területeken nyújtott teljesítményükről és tanulási stratégiájuk hatékonyságáról. Időpontra regisztrálni a Coospace felületen lehet.

2018. augusztus 28.

Megkezdődött a beiratkozás az SZTE-n, egy hét múlva már az egyetemen is elindul a tanítás.

2018. augusztus 28.

Az új típusú idegsejteket egy magyar kutatók részvételével zajló nemzetközi projekt keretében azonosították a szakértők.

2018. augusztus 25.

Megvannak az idei pótfelvételi eredményei: Szegedre 371-en jutottak így be – írja a Delmagyar.hu.

2018. augusztus 24.

Beiratkozási hetet tart a Szegedi Tudományegyetem hétfőtől.

2018. július 31.

Olyan diagnosztikai eszköz kifejlesztéséhez szükséges kutatásban vesznek részt magyar szakemberek a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetemről, amely abban segít, hogy az enyhe és közepes koponyasérülést szenvedettek agykárosodásának súlyosságát minél pontosabban meg lehessen határozni.

2018. július 31.

Bontogatja szirmait a buddhisták szent növénye, az indiai lótusz az újszegedi füvészkertben. A botanikus kert egyik büszkeségét az idén is számtalan programmal ünneplik. Augusztus első hétvégéjén immár 11. alkalommal rendezik meg a Lótusznapokat.

2018. július 30.

Egyebek mellett megújuló üzemanyagok fejlesztéséről szóló stratégiai megállapodást kötött az Audi Hungaria Zrt., a Mol-csoport és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a dokumentumot írták alá Szegeden.

2018. július 27.

A felvételt nyert hallgatók száma a tavalyi évhez képest 18,8%-kal növekedett.

2018. július 27.

Még be sem tették a lábukat az egyetemre, de akár 100 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak. Persze csak azoknak jár, akik a felvételin elsőként a szegedit jelölték meg.

2018. július 26.

Sorra őrjöngtek a frissen felvett egyetemisták szerda este a Dugonics téren az első szegedi Pont Ott Partin. Idén is a nemzetközi tanulmányok szakon húzták a legmagasabb ponthatárt Szegeden.

2018. július 26.

A következő tanévre 5817 új hallgatót vett már fel a Szegedi Tudományegyetem, a külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően pedig várhatóan összesen több mint 7000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

2018. július 24.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának EcoCamp rendezvényén - a jövő közgazdászai táboroznak itt egy héten keresztül - a középiskolásokkal igyekeznek megszerettetni a szakmát, illetve megtalálni azokat a tehetségeket, akik aztán az intézményben tanulhatnak tovább.

2018. július 22.

Immár tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet az SZTE Hungarológia Központja.

2018. július 20.

A Kisfaludy Lajos Alapítvány elismerésében részesült Hohmann Judit, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézetének vezetője.

2018. július 18.

A sebészeti klinika intézetvezető professzora, Lázár György lett július elsejével a SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja. Egyedüli pályázó volt, de minden testület egyöntetűen mellé állt, így nagy támogatottsággal a háta mögött kezdheti meg az egyetem legmeghatározóbb karának vezetését.

1 2 3 4 (5)> (5)>| 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek