Bezár

Internet

2018.

1 2 3 4 (5)> (5)>| 
2018. október 18.
1 perc

Az országban egyedülálló módon felépített és csak a Szegedi Tudományegyetemen működő Alumni Mentorprogram a 2018-as őszi szemeszterben kezdi meg tizedik ciklusát, amit az SZTE Alma Mater egy egész napos programmal ünnepelt csütörtökön a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2018. október 16.
1 perc

Egész napos programmal ünneplik csütörtökön, a Szegedi Tudományegyetemen működő Alumni Mentorprogram 10. ciklusát.

2018. október 16.
2 perc

Magyarországon közel félmillió embernél diagnosztizáltak perifériás érszűkületet, ami elsősorban a mozgás hiánya miatt kialakuló betegség. A Zöld recept nevű rendezvény ezért a rendszeres mozgást népszerűsítette az Ady téren, amihez nem kell túl sok idő, de annál nagyobb akaraterőt kíván.

2018. október 16.
1 perc


1956. október 16-án szegedi hallgatók kezdeményezték a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének (MEFESZ) megalakítását. Erről emlékeztek meg kedden az egyetemi autonómia és hallgatói önkormányzatiság napja alkalmából a Göncz Árpád sétányon lévő "56-os emlékműnél, ahol többek közt a MEFESZ, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, illetve az önkormányzat képviseletében is koszorút helyeztek el.
2018. október 15.
3 perc

Egyre népszerűbb az elektronikus olvasás, nem csak a fiatalok körében. Szegedi felnőtteket kérdeztünk meg, mi a véleményük az irodalom digitalizálódásáról, veszélyben van-e a hagyományos olvasás.

2018. október 13.
7 perc

Kulcskérdés, hogyan tudjuk kiszolgálni hallgatókat egészségügyi, lakhatási, sport vagy kulturális szempontból – véli a rektorhelyettes.

2018. október 13.
1 perc

A koalíció, melynek a Szegedi Tudományegyetem is tagja, azzal a céllal jött létre, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön, fontos tagjává válva a nemzetközi mesterséges intelligencia közösségnek. Palkovics László miniszter hangsúlyozta, a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

2018. október 10.
3 perc

Több mint félszáz kiállító vesz részt a Szegedi Tudományegyetem őszi állásbörzéjén, és még mindig a mérnököket és az informatikusokat keresik leginkább a résztvevők. A szoftverfejlesztőkért megy a legnagyobb verseny, őket szívesen látnák a verseny- és közszférában is.

2018. október 03.
2 perc

Irodalom és filozófia a digitális korban címmel rendezi meg október 3. és 4. között a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját. Cél, hogy a fiatalok és tanáraik, illetve minden szegedi érdeklődő bepillantást nyerjen a könyvkiadás és -terjesztés folyamatába, abba, hogyan változnak a kiadói stratégiák a digitális korban az olvasói szokások módosulásával.

2018. október 03.
1 perc

Mentsünk meg együtt 300 életet! Erre kérte szerdán hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, amely immáron második alkalommal rendezett egész napos véradást az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2018. október 01.
3 perc

Csákány Lóránt fotókiállításának megnyitójával megkezdődött a 23. Őszi Kulturális Fesztivál, amelyet az egyetem rektora, Rovó László ajánlott az érdeklődők figyelmébe. Este az egyetem Dugonics téri épülete különleges fényfestést kapott. A fesztivál november 10-éig több mint háromszáz programot kínál.

2018. szeptember 29.
3 perc

Immár valamennyi érintett szakterület előtt lehetőség nyílt arra, hogy kidolgozza saját módszereit, tevékenységeit, amelyek segítségével a megelőzés kerülhet a napi gyakorlat fókuszába.

2018. szeptember 28.
1 perc

Több száz programmal várták a Szegedi Tudományegyetem oktatói és hallgatói a tudomány iránt érdeklődőket péntek este a Kutatók Éjszakáján.

2018. szeptember 27.
1 perc

Az MKB Bank tovább folytatja a tavalyi évben elindított „Kiemelt Partneri Programját”, melynek keretében a magyar gazdaság különböző területein sikerrel működő szervezetekkel köt hosszabb távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodásokat. Az idei tanévkezdéssel egy időben a Szegedi Tudományegyetem lett az MKB Bank kiemelt partnere.

2018. szeptember 25.
2 perc
Rengeteg különleges programmal várja az érdeklődőket a Természettudományi és Informatikai Kar, illetve a Mérnöki Kar, szeptember 28-án. A Kutatók Éjszakáján megismerkedhetünk a feketelyukakkal, megtudhatjuk, hogyan készül a csoki télapó, milyen nyomokat hagynak a betegségek a csontokon, és megvizsgálhatjuk az X-kromoszómához kapcsolódó szemszín öröklődést is.
2018. szeptember 25.
1 perc

Tizennegyedik előadását rendezik meg a Szegedi Polgári Platform a Mocsárvilágtól a Dóm térig című előadás-sorozatának: az est vendége pénteken 18 órától a szegedi dóm közösségi teremben Dux László, a Szegedi Tudományegyetem professzora lesz, aki Szent-Györgyi Albertről és intézetéről oszt meg értékes és izgalmas információkat a nagyérdeművel.

2018. szeptember 25.
2 perc

Jogi kommunikációs kurzust indul a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is.

2018. szeptember 20.
1 perc

Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramjában volt hallgatók mentorálnak jelenlegi SZTE-s hallgatókat. A négy hónapon át tartó program során a hallgatók elmélyíthetik az egyetemen megszerzett tudást a gyakorlatban. A jelentkezéseket szeptember 24-ig várják.

2018. szeptember 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem felkérésére készítette el a 17 perces kisfilmet Magyarósi Csaba, a egyik legnépszerűbb magyar youtuber.

2018. szeptember 18.
2 perc

Több mint 10 éve menedzserként dolgozik a szegedi gyermeksebész, Németh László. 15 év után tért vissza a városba, két hete ő a klinikai központ új elnöke. Elődeitől eltérően ő főállásban látja el ezt a feladatot, orvosként már nem praktizál. Mint mondta, hiányzik neki a műtő, de az ugyanúgy teljes embert kívánna, mint azok a tisztségek, amelyeket az elmúlt időszakban betöltött.

2018. szeptember 18.
3 perc

A jubileumok jegyében paprikakoszorút helyezett el a 125 éve született Szent-Györgyi Albertnek az SZTE központi épülete előtti szobránál Dr. Fendler Judit kancellár és Dr. habil Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. A bensőséges ünnepségen elmondott köszöntőjében a kancellár párhuzamot vont a 90 évvel ezelőtti és a közeljövő egyetemi fejlesztései között.

2018. szeptember 17.
1 perc
Volt ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat az SZTE Gazdaságtudományi karánEz a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.Megjelent: 2018.09.17. 17:52Szerző: Tégely József A Four Creation reklámügynökség négy alapítótagja közül többen is vállalati ösztöndíjban részesültek még hallgató korukban és most saját ösztöndíjjal támogatják az új tehetségeket a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. Mérföldkő ez a program életében, mivel így megjelent az első olyan vállalati partner, amelyet volt ösztöndíjasok alapítottak.
2018. szeptember 14.
1 perc

Évről évre több olyan ösztöndíj talál gazdára, amelyet egykori szegedi közgazdászhallgatók alapítottak.

2018. szeptember 14.
1 perc

Az SZTE Neveléstudományi Intézet és Oktatáselméleti Kutatócsoport szervezésében – augusztus 28. és szeptember 8. között – sikeresen lezajlott az egyetemi bemeneti kompetenciamérés. A mérés kiterjedt a hallgatók szövegértési, matematikai képességeire és tanulási stratégiájára is.

2018. szeptember 12.
2 perc

Évről évre egyre több külföldi hallgató jelentkezik a Szegedi Tudományegyetemre. A 2018/2019-es tanévben több mint 1300 új hallgató kezdheti meg tanulmányait az egyetem valamely képzésén. A külföldi hallgatókat szeptember 7-én tanévnyitó ünnepségen köszöntötték.

2018. szeptember 12.
1 perc

Multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására alkalmas aját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kifejlesztésre nyert pályázatot egy konzorcium. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 641,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

2018. szeptember 05.
3 perc

205 külföldi cserediák választotta ebben a tanévben a Szegedi Tudományegyetemet. Tizenhét országból érkeztek hallgatók, legnépszerűbbnek az egészségügyi képzések bizonyultak.

2018. szeptember 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. Szeptember 28-án, pénteken délutántól késő éjszakáig az óvódásoktól a felnőttekig minden korosztály talál érdekes programot.

2018. szeptember 04.
2 perc

Együttműködési megállapodást írt alá az MKB Bank Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem kedden az SZTE Dugonics téri központi épületében. Ennek keretében a pénzintézet kedvezményes banki csomagokat és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt az universitas munkavállalói számára.

2018. szeptember 04.
1 perc

Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja avatóbeszédében úgy fogalmazott: Semmelweis Ignácnak köszönhető, hogy az összes manuális orvosszakma ott tart, ahol ma, tanai sok millió ember életét mentették meg. Az általa bevezetett gondos kézfertőtlenítés a mai napig az egyik leghasznosabb életmentő módszer a szepszis és a gyermekágyi láz megelőzésében.

2018. augusztus 31.
1 perc

Szeptember 1-jével az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját bízta meg a rektor a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki feladatainak ellátásával.

2018. augusztus 30.
2 perc

A magyar kötődésű Ludwig Neer 2008-ban megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel, majd a városban útjára indult a CAS Software Kft. A tízéves születésnapját csütörtökön a Tisza River hajón kisebb konferenciával ünneplő, mára 90 embert foglalkoztató cég kapcsolata az egyetemmel ma is töretlen, intenzív szerepet vállalnak a duális képzésben és kurzusokat is tartanak az SZTE-n.

2018. augusztus 30.
2 perc

Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok kisfia két és fél éves volt, amikor fény derült rá, hogy teljesen siket. Hallókészülékekkel próbálkoztak, ám a végső megoldást az SZTE klinikáján biztosították számukra. Áron az első, aki Cochlear Nucleus 7 beszédprocesszort kapott.

2018. augusztus 30.
1 perc

Újfajta ösztöndíjra jelentkezhetnek a Szegedi Tudományegyetem elsőéves gyógyszerészhallgatói. A felhívás célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik a középiskolai tanulmányaik során kimagasló tanulmányi eredményt értek el, és a végzettség megszerzését követően közforgalmú gyógyszertárban helyezkednek el. A pályázatokat szeptember 10-ig várják.

2018. augusztus 29.
1 perc

Egykredites kurzusként indult az első évfolyamos hallgatók kompetenciamérése a TIK-ben augusztus 27-én. A mérés lezárta után objektív, személyre szabott szöveges értékelést kapnak a hallgatók az egyetemi tanulmányok sikeres elvégzéséhez szükséges területeken nyújtott teljesítményükről és tanulási stratégiájuk hatékonyságáról. Időpontra regisztrálni a Coospace felületen lehet.

2018. augusztus 28.
1 perc

Megkezdődött a beiratkozás az SZTE-n, egy hét múlva már az egyetemen is elindul a tanítás.

2018. augusztus 28.
2 perc

Az új típusú idegsejteket egy magyar kutatók részvételével zajló nemzetközi projekt keretében azonosították a szakértők.

2018. augusztus 25.
1 perc

Megvannak az idei pótfelvételi eredményei: Szegedre 371-en jutottak így be – írja a Delmagyar.hu.

2018. augusztus 24.
1 perc

Beiratkozási hetet tart a Szegedi Tudományegyetem hétfőtől.

2018. július 31.
2 perc

Olyan diagnosztikai eszköz kifejlesztéséhez szükséges kutatásban vesznek részt magyar szakemberek a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetemről, amely abban segít, hogy az enyhe és közepes koponyasérülést szenvedettek agykárosodásának súlyosságát minél pontosabban meg lehessen határozni.

2018. július 31.
1 perc

Bontogatja szirmait a buddhisták szent növénye, az indiai lótusz az újszegedi füvészkertben. A botanikus kert egyik büszkeségét az idén is számtalan programmal ünneplik. Augusztus első hétvégéjén immár 11. alkalommal rendezik meg a Lótusznapokat.

2018. július 30.
4 perc

Egyebek mellett megújuló üzemanyagok fejlesztéséről szóló stratégiai megállapodást kötött az Audi Hungaria Zrt., a Mol-csoport és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a dokumentumot írták alá Szegeden.

2018. július 27.
1 perc

A felvételt nyert hallgatók száma a tavalyi évhez képest 18,8%-kal növekedett.

2018. július 27.
1 perc

Még be sem tették a lábukat az egyetemre, de akár 100 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak. Persze csak azoknak jár, akik a felvételin elsőként a szegedit jelölték meg.

2018. július 26.
2 perc

Sorra őrjöngtek a frissen felvett egyetemisták szerda este a Dugonics téren az első szegedi Pont Ott Partin. Idén is a nemzetközi tanulmányok szakon húzták a legmagasabb ponthatárt Szegeden.

2018. július 26.
2 perc

A következő tanévre 5817 új hallgatót vett már fel a Szegedi Tudományegyetem, a külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően pedig várhatóan összesen több mint 7000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

2018. július 24.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának EcoCamp rendezvényén - a jövő közgazdászai táboroznak itt egy héten keresztül - a középiskolásokkal igyekeznek megszerettetni a szakmát, illetve megtalálni azokat a tehetségeket, akik aztán az intézményben tanulhatnak tovább.

2018. július 22.
1 perc

Immár tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet az SZTE Hungarológia Központja.

2018. július 20.
1 perc

A Kisfaludy Lajos Alapítvány elismerésében részesült Hohmann Judit, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézetének vezetője.

2018. július 18.
3 perc

A sebészeti klinika intézetvezető professzora, Lázár György lett július elsejével a SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja. Egyedüli pályázó volt, de minden testület egyöntetűen mellé állt, így nagy támogatottsággal a háta mögött kezdheti meg az egyetem legmeghatározóbb karának vezetését.

1 2 3 4 (5)> (5)>| 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek