Bezár

Internet

Már a gólyák is ösztöndíjat kaphatnak a Szegedi Tudományegyetemen

Már a gólyák is ösztöndíjat kaphatnak a Szegedi Tudományegyetemen

2018. július 27.
1 perc

Még be sem tették a lábukat az egyetemre, de akár 100 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak. Persze csak azoknak jár, akik a felvételin elsőként a szegedit jelölték meg.


START néven új ösztöndíjprogramot indított a Szegedi Tudományegyetem, mellyel azokat a végzős középiskolai diákokat kívánták támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A SZTE ezzel fehér holló a többi felsőoktatási intézmény között, nem titkolt céljuk az volt, hogy minél többen válasszák a Tisza parti várost. Az ösztöndíjat pályázat útján lehetett elnyerni, a jelentkezési határidő július 11-e volt. A legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek. Az idén próba jelleggel indították el az „SZTE START Tehetséggondozó Programot".


Az ösztöndíj összege személyenként minimum 50.000, maximum 100.000 forint, amelyet várhatóan több száz középiskolás diák nyer el. Az odaítélt ösztöndíjat – a SZTE-re történt beiratkozás után – az Egyetem egy összegben folyósítja. Az ösztöndíjasok azonban nem csak egyszeri pénzjuttatást kapnak, hanem mentori támogatást és Tehetség hálózati tagságot is. Ez utóbbival számos kedvezmény is jár.


Az ösztöndíj odaítélésénél az SZTE a tanulmányi átlagot, érettségi eredményt, nyelvismeretet, és a szakmai versenyeken nyújtott teljesítményt veszi figyelembe, augusztusban dől el, hogy kik nyertek a pályázaton.A programot egyelőre 2021-ig tervezik.


Link: hvg.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek