Bezár

Internet

Tízéves a szegedi CAS Software, konferenciával ünnepeltek a Tisza Riveren

Tízéves a szegedi CAS Software, konferenciával ünnepeltek a Tisza Riveren

2018. augusztus 30.
2 perc

A magyar kötődésű Ludwig Neer 2008-ban megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel, majd a városban útjára indult a CAS Software Kft. A tízéves születésnapját csütörtökön a Tisza River hajón kisebb konferenciával ünneplő, mára 90 embert foglalkoztató cég kapcsolata az egyetemmel ma is töretlen, intenzív szerepet vállalnak a duális képzésben és kurzusokat is tartanak az SZTE-n.


– Az anyavállalat karlsruhei székhelyű, 42 országban szállítunk szoftvereket, 20 ezer ügyfelünk van szerte a világban – mondja Martin Hubschneider ügyvezető igazgató, hozzátéve, egyik első és legnagyobb partnerük a Mercedes-Benznek. Magyarországon több cégnek dolgoznak, városunkban csak a Szeged Televíziónak.

Megtudtuk, vállalatoknak készítenek ügyfélkapcsolat-kezelő rendszereket, s ahogy az ügyvezető fogalmaz, minden cégnek kellene ilyen. Ezekkel jellemzően a kis- és középvállalkozások munkáját tudják hatékonyan segíteni. Ismert a kamionvásárláshoz használt konfigurációs rendszerük, amellyel online is megrendelhető az igényekre szabott haszonjármű.


Ahogy minden hasonló profilú társaság Szegeden – az országban és Európában –, ők is folyamatosan keresik az új munkatársakat. Természetesen kommunikációképes angol nyelvtudásra szükség van, és az anyavállalat kapcsán előny a német nyelv ismerete is.

– Nálunk 5-7 százalékos a fluktuáció, ami a szakmában jónak mondható, a nagyon alacsony és a nagyon magas arány is rossz – mondja az ügyvezető. Új kollégákat főleg az egyetemen keresztül találnak, szívesen segítenek a leendő munkatársaknak a szakdolgozatban is.


– Leginkább a szájról szájra terjedő hír az, ami segít az állások feltöltésében, a motiváció pedig a versenyképes jövedelmen túl az, hogy világszínvonalú szoftveren dolgozhatnak – mondja Martin Hubschneider. Hangsúlyozza, náluk ki tud teljesedni a fejlesztő, mert azzal foglalkozhat, amit szeret.

Korhatár nincs, Szegeden 19 éves a legfiatalabb munkatárs, a legidősebb 50, az átlagéletkor kicsivel 30 alatti. – Otthon van egy 69 éves kollégánk, unatkozott nyugdíjasként, és eljött hozzánk dolgozni – lep meg bennünket egy szoftveres cégtől szokatlan részlettel az ügyvezető.

Ahogy világszerte, úgy Szegeden is teret adnak az alkotásnak, a fejlődésnek, ehhez bőven van hely az Eszperantó utcai irodáikban. 2320 négyzetméteren kényelmesen elférnek a kollégák, akiknek csütörtöktől új ügyvezető igazgatójuk van a korábbi helyettes, Belák Henriett személyében.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek