Bezár

Internet

Volt ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat az SZTE Gazdaságtudományi karán

Volt ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat az SZTE Gazdaságtudományi karán

2018. szeptember 17.
1 perc
Volt ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat az SZTE Gazdaságtudományi karánEz a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.Megjelent: 2018.09.17. 17:52Szerző: Tégely József A Four Creation reklámügynökség négy alapítótagja közül többen is vállalati ösztöndíjban részesültek még hallgató korukban és most saját ösztöndíjjal támogatják az új tehetségeket a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. Mérföldkő ez a program életében, mivel így megjelent az első olyan vállalati partner, amelyet volt ösztöndíjasok alapítottak.


Szeptember 14-én a már hagyománnyá vált díjátadó ünnepségen 88 hallgató vette át ösztöndíját az SZTE GTK-n. A kar 2012-ben válaszul az államilag finanszírozott közgazdász képzések megszüntetésére egy különleges támogatóprogramot hozott létre. Sikeres helyi kkv-k és multinacionális vállalatok támogatásával alapított ösztöndíjakat, amelyek a tehetséges hallgatók önköltségét finanszírozzák, emellett pedig lehetőséget biztosítanak számukra a gyakorlati tapasztalatszerzésére, akár későbbi elhelyezkedésre is. Idén több új ösztöndíjalapító vállalat csatlakozott a programhoz, többek között olyan óriás multinacionális cégek, mint az Epam vagy az ExxonMobil.


A Four Creation tulajdonosai 2012-ben – az első érában – lettek ösztöndíjasok, most pedig két fiatal tehetség önköltségének 50%-át finanszírozzák. Az ügynökség a hallgatói jelentkezések számában is rekordot ért el, mivel a program 2012-es indulása óta ide érkezett be a legtöbb pályázat, közülük Fodor Sára és Nyitrai Nóra járt sikerrel.


Az ösztöndíjprogram nagykorúságát jelzi, hogy a GTK korábbi hallgatói már mint ösztöndíjalapítók térnek vissza a karra. Nagyszerű, hogy a jelen közgazdászai közül egyre többen támogatják a jövő közgazdászait – mondta Kovács Péter, a GTK dékánja.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek