Bezár

Internet

Fény derül Szent-Györgyi Albert múltjának legapróbb részleteire

Fény derül Szent-Györgyi Albert múltjának legapróbb részleteire

2018. szeptember 25.
1 perc

Tizennegyedik előadását rendezik meg a Szegedi Polgári Platform a Mocsárvilágtól a Dóm térig című előadás-sorozatának: az est vendége pénteken 18 órától a szegedi dóm közösségi teremben Dux László, a Szegedi Tudományegyetem professzora lesz, aki Szent-Györgyi Albertről és intézetéről oszt meg értékes és izgalmas információkat a nagyérdeművel.


Pál József professzor, a Szegedi Polgári Platform egyik alapítója elmondta, az egyetemen nagy Szent-Györgyi Albert-kultusz alakult ki, ezért is tartották fontosnak, hogy a sorozat egyik estjének fókuszába a Nobel-díjas magyar kutatót állítsák. Mint elhangzott, igyekeznek méltón gondozni a biokémikus emlékét, hiszen egy igazi kultúrember volt, akinek a Magyar Tudományos Akadémia működése is nagymértékben köszönhető.


Blazovich László történészprofesszor szerint Szent-Györgyi Albertről könyvtárnyi irodalom van, de egy kötet sem ír le olyan információkat, mint amivel Dux professzor gyarapítja majd a jelenlévők tudástárát. Hangsúlyozta, a péntek esti előadó egy olyan intézetnek a vezetője, ahol Szent-Györgyi dolgozott szegedi évei során, ezért belülről tudja őt és itteni pályafutását bemutatni.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek