Bezár

Internet

Életeket mentettek meg az egyetemisták

Életeket mentettek meg az egyetemisták

2018. október 03.
1 perc

Mentsünk meg együtt 300 életet! Erre kérte szerdán hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, amely immáron második alkalommal rendezett egész napos véradást az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


Az oktatási intézmény elkötelezett a véradás mellett, ezért szervezték meg az újbóli alkalmat, amely egyszerre szűrővizsgálat is a fiatalok számára, hiszen a jó cselekedet előtt kötelező teszteket töltöttek ki, majd a szakemberek mindenkinél elvégezték a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, valamint a szifilisz kimutatására alkalmas szűrővizsgálatokat.


Szabó Roland első véradóként volt jelen tegnap. A vegyészhallgató lapunknak elmondta, testvére egy igen kellemetlen betegséggel küzd, a szervezete rosszul termeli a vörösvérsejteket, különleges a vércsoportja is. Mindenképp segíteni szeretett volna rajta, így kihasználta az egyetem kezdeményezését. Szenográdi Viktória orvostanhallgató már rutinosabb, hatodik alkalommal nyújtotta karját beteg embertársaiért. Azt mondja, amíg egészséges és megteheti, mindenképp elmegy vért adni, hiszen egyszer neki is szüksége lehet segítségre, és szerinte az ő jótékonykodása ekkor visszaszáll majd. Kiemelte, jó érzéssel tölti el, hogy míg neki 10–15 perc az életéből, addig három embertársán is segít.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek