SZTE Info

Szeptember végén tartják a Kutatók Éjszakáját Szegeden

Idén is lesz Kutatók Éjszakája városunkban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Antal Éva, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának PR-referense a Rádió 88-nak elmondta: száz helyszínen, mintegy háromszáz programmal – bemutatókkal és kísérletekkel várják majd az érdeklődőket. Hozzátette: ezúttal is arra törekedtek, hogy az óvodásoktól, az általános és középiskolásokon keresztül egészen az idősebbekig minden korosztálynak izgalmas, és szórakoztató kínálatot állítsanak össze.


Link: radio88.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *