Bezár

Internet

Jelentősen átalakítják a gyermekklinikát - válságra, katasztrófára is felkészülnek

Jelentősen átalakítják a gyermekklinikát - válságra, katasztrófára is felkészülnek

2017. szeptember 25.
1 perc

Specializált gyermek sürgősségi és traumatológiai ellátórendszert alakítanak ki 11 milliárdból - öt vidéki gyermekgyógyászati központ is bekapcsolódik. A szegedi klinika évente 40 ezer ilyen esetet lát el.

Tizennégymilliárd forintból fejlesztik Magyarországon a sürgősségi és baleseti gyermekellátást, aminek köszönhetően Európában harmadik országként nálunk valósul meg a specializált gyermek sürgősségi és traumatológiai ellátórendszer.

A programba öt vidéki gyermekgyógyászati központ is bekapcsolódik, így a szegedi gyermekklinika is, amely évente 40 ezer ilyen esetet lát el.


Bereczki Csaba intézményvezető elmondta, a rendelkezésre álló pályázati forrásból közel 1,4 milliárd forint jut a szegedi klinikának, amelyből jelentős átalakításokat tudnak megvalósítani. A déli épületrészben létrehoznak egy egykapus sürgősségi osztályt, amelyet egy új radiológiai osztály egészít majd ki. Felette kap helyet egy háromműtős új traumatológiai osztály, amely fölé a gyermekintenzív osztály kerül.


Mindezek mellett a Ronald McDonald Alapítvánnyal közösen létrehoznak egy közösségi teret szülők és gyerekek számára, az alagsorban pedig felújítják a krónikus szakambulanciákat. A koraszülött osztály ugyanakkor háromnegyed éven belül kiköltözik az intézményből, és a 18 ágyas új osztály a nőgyógyászati klinikán kap helyet. Az átalakítások várhatóan 2018 második felében kezdődnek el, és a tervek szerint 2020 közepére készül el minden.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek